Select language: magyar

A XXI. SZÁZAD AGRÁRTECHNOLÓGIÁJA Ismerje meg a KITE Precíziós Gazdálkodási Rendszerét!

A korszerű gazdálkodásnak egyre inkább elengedhetetlen eleme a magas szintű informatikai integráció. Ötvenéves fejlesztési tapasztalatával a háttérben a KITE Zrt. PGR platformján keresztül kínál széles körű szolgáltatásokat ezen a területen is partnerei részére. Eszközrendszerével kézzelfoghatóvá válik a tervezhetőség, hatékonyságnövelés, továbbá felhasználói számára fenntartható versenyelőnyt biztosít gazdaságmérettől függetlenül.

MIÉRT ÉRDEMES

A PGR-T BEVEZETNI?

Nagyfokú hatékonyság

A megfelelő előírástérképek és precíziós erő- és munkagépek segítségével célzottan végezhetjük inputanyag-kijuttatásainkat úgy, hogy a művelet a lehető legkisebb veszteséggel járjon.

Gyors reakcióképesség

Lehetőségünk van, a rendszerben folyamatosan áramló adatoknak köszönhetően, minél hamarabb reagálni a változó körülményekre, legyen szó időjárásról vagy akár növényvédelemről. Ennek a képességnek a birtokában a hozamveszteség minimalizálható.

Növekvő hozam

Mivel a Precíziós Gazdálkodási Rendszer középpontjában a növény áll, az igényeinek feltérképezésével és célzott kiszolgálásával növelhetjük a terméshozamot.

Tervezhetőség

Előre elkészítheti kijuttatási terveit a rendelkezésre álló adatok alapján, melyek a létrehozásuk után is szerkeszthetők maradnak, így saját belátása szerint is meghatározhatja a kijuttatandó mennyiségeket.

Adatvezérelt döntéshozatal

A modern erő- és munkagépek, valamint a távérzékelés, a GPS és a drónok gyűjtötte adatok rendszerezésével és feldolgozásával megalapozott döntések hozhatók a termelés teljes vertikumában.

Okszerű erőforrás-gazdálkodás

A termelés során gyűjtött és kiértékelt információk segítenek a gazdálkodóknak optimalizálni a termesztéstechnológiát, biztosítva a jobb hosszú távú erőforrás-gazdálkodást.

Valós idejű felügyelet

Lehetővé válik a különböző mezőgazdasági műveletek nyomon követése és automatizálása, ezáltal időt megtakarítva, csökkentve az üzemeltetési hibákat, javítva a működési hatékonyságot.

Flottaalapú szemlélet

Különböző alkalmazásokkal akár az asztali számítógépről, akár mobil eszközről egyben áttekinthető és elemezhető a gazdaság működése, összehasonlíthatóvá válnak a teljesítmények napi szinttől a szezonális értékelésekig.

Környezetbarát megoldás

A műtrágyák és növényvédő szerek pontos kijuttatásával a gazdálkodók csökkenthetik a lefolyások és kimosódások okozta talaj- és vízszennyezést. Az optimalizált öntözési gyakorlatok hozzájárulnak a vízkészletek megőrzéséhez.

Alkalmazkodás az időjáráshoz

A méréseken alapuló időjárási paraméterek és a talajnedvesség szintjének nyomon követésével a gazdálkodók optimalizálhatják az öntözési ütemterveket, pontosíthatják a vetési időpontokat, és egyéb alkalmazkodó intézkedéseket hajthatnak végre a kultúra optimális teljesítményének érdekében, elkerülve az indokolatlan erőforrás-felhasználást.

Talajvédelem

A kevesebb talajbolygatás, a takarónövényzet optimális használata, a növényi maradványok optimális kezelése, valamint a talajeróziót megelőző rétegvonalas talajművelés hozzájárul talajaink és ezáltal teljes környezetünk hosszú távú megőrzéséhez.

Csökkenő karbon lábnyom

A precíziós gazdálkodás a talajvédő műveléssel, az igény szerinti pozícionált műtrágya- és növényvédőszer-felhasználással, optimalizált menetszámokkal nagymértékben csökkenti a mezőgazdasági tevékenységből származó üvegházhatású gázok kibocsátását. Lehetővé teszi, hogy a gazdaságok képesek legyenek egyaránt megfelelni a fenntarthatóság környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásainak.

PGR VIRTUÁLIS FARM

Nézze meg interaktív virtuális farmunkon, hogyan segíthet Önnek a KITE PGR!

KITE PGR

Több mint 50 éve járjuk a világot annak érdekében, hogy a fellelhető újdonságokat és fejlesztéseket a magyar mezőgazdaság szolgálatába tudjuk állítani. A fenntarthatóság, élelmiszer-biztonság és a természeti környezettel való együttélés olyan megválaszolandó kérdések elé állítják az agráriumot a XXI. században, melyek kizárólag saját eszközeivel való megválaszolása túlmutat lehetőségein. A KITE felismerte a kihívás mögött a gazdálkodók számára ebben rejlő lehetőséget, és ennek érdekében alkotta meg PGR-t, innovatívan ötvözve több évtizedes gyakorlati tapasztalatát a jelenkor eszközeivel. Segítő kezet az informatika nyújtott számunkra meglévő és mérhető adataink strukturálásával, kiértékelési lehetőségeivel és azoknak a tervezésben történő felhasználásával, a technológiai folyamatokhoz illeszkedő applikációkon keresztül.

A KITE PRECÍZIÓS

GAZDÁLKODÁSI RENDSZERE

Eszközök

A precíziós gazdálkodás megvalósítása egy arra alkalmas műszaki és egyben informatikai eszközrendszert feltételez.

Applikációk

Digitális platformunkon megoldást nyújtunk a mezőgazdaságban keletkező adatok gyors és egyszerű döntéstámogató információvá történő átalakítására.

PGR tanácsadás

A KITE által nyújtott szolgáltatás egy több éves szakmai tapasztalatok alapján lefektetett, a gyakorlatban bizonyított agronómiai, műszaki és informatikai tanácsadási rendszer.

ÉRDEKLI A RENDSZER?

Részesüljön Ön is a PGR előnyeiből, lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal a részletesebb tájékoztatásért, a lehetőségek maximális kihasználásáért!

PGR-RE ÉPÜLŐ

Egyedileg igénybe vehető szolgáltatások

Partnereink adottságai sokfélék. Nem minden gazdaság rendelkezik azonos termőhelyi, termelési, eszközbeli adottságokkal. Sok esetben a sikeres termeléshez csak egy-egy eszköz cseréje hiányzik. Más esetben a talaj heterogenitása és az arra adott válaszok adják meg a sikeres gazdálkodás kulcsát. Partnereink részére kiemelt és önálló szolgáltatásainkkal segítünk feltárni a „hiányzó láncszemet”, és arra adott szakmai megoldássokkal kívánjuk növelni az Ön eredményességét.

Ismerje meg a KITE PGR szolgáltatásait! Kiegészítő szolgáltatások

A KITE PGR MÁR BIZONYÍTOTT

1.100

szerződött partner

Precíziós gazdálkodási szaktanácsadást igénybe vevő partnereink száma meghaladja az 1100-at.

650e

hektárnyi területen

Több mint 650 ezer hektáron biztosítunk partnereinknek precíziós szaktanácsadást.

120

PGR szakértő

Országos elérést biztosítva 120 fő PGR tanácsadó biztosít segítséget a gazdáknak.

AKIK MÁR PGR-REL DOLGOZNAK

PGR TUDÁSTÁR

#agrometeorológia

Radarfelvétellel bővült agrometeorológiai alkalmazásunk

Az egyre szeszélyesebbé váló klímánk olyan csapadékeseményeket eredményez, ami a sok esetben jelentősen megnehezíti a mezőgaz...

#smart hibrid

Az igazi odafigyelés itt kezdődik – SMART hibrid alkalmazás a kukoricahibridek fejlődéséért

A hőmérséklet és a növény fejlődésének intenzitása közötti szoros kapcsolat régóta ismert, és ennek nyomán már évtizedekkel e...

#növényvédelem

Hőösszeg alapú kártevő előrejelzés

A kártevők életfolyamatait, életciklusát a környezeti tényezők közül, a hőmérséklet, a nappalhossz, a páratartalom, nedvesség...

Ne maradjon le a PGR újdonságairól, akcióiról, híreiről.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!