Select language: magyar

Agrometeorológia

Ingyenes DEMO verzió PGR hozzáféréssel használható Mobilbarát

A KITE a precíziós gazdálkodás korszakát teremti meg Magyarországon. Saját fejlesztésű, országos lefedettséggel büszkélkedő agrometeorológiai hálózatunk már közel 600 állomást foglal magában, amely folyamatos és pontos agrometeorológiai adatokkal látja el a gazdákat. Alkalmazásunkban ezek az adatok könnyedén elérhetőek bármikor és bárhonnan. A rendszer fejlesztése során folyamatosan konzultálunk partnereinkkel, hogy a rendszer minden elemében az ő valós igényeiket szolgálja ki megbízható és pontos adatokkal.

Mire jó az applikáció?

Az alkalmazás a KITE agrometeorológiai hálózatának központja. Az app segítségével könnyen hozzáférhetünk a következő precíziós mezőgazdasági adatokhoz, szerte az ország mérőállomásairól:

  • Csapadék
  • Szélsebesség és szélirány
  • Levegő hőmérséklet és páratartalom
  • Légnyomás
  • Globális sugárzás
  • Levélnedvesség
  • Talajhőmérséklet és talajnedvesség több mélységben

A fejlesztés során intuitív, gyors és könnyen kezelhető alkalmazásra törekedtünk, mely optimalizált az okostelefonokra és táblagépekre is, és widgetként is használható. Így partnereink akár közvetlenül a termőföldeken hozzáférhetnek a legfrissebb adatokhoz, melyek ma már szükségesek a tudatos és hatékony gazdálkodáshoz. Így hozhatják meg a legoptimálisabb döntéseket termesztési tevékenységeik során.

AZ APPLIKÁCIÓ ESZKÖZIGÉNYE

Bár az alkalmazásban ingyenesen elérhetőek az országos hálózat adatai, de igazi hasznossága akkor fog megmutatkozni számunkra gazdálkodóként, ha azon közvetlenül a saját földjeink adatai is elérhetőek. Ehhez egy saját Agrometeorológiai bázisállomás beüzemelésére van szükség.

Saját időjárás állomás

A saját termőföldünkre telepített időjárásállomással nem csak elérhetőek lesznek a földünkre vonatkozó agrometeorológiai adatok, hanem azok historikusan is visszakereshetőek és többféle formátumban letölthetőek számunkra. A saját bázisállomás routerként is üzemel, ezért a környezetében akár további szenzorokkal bővíthető, ezért a növényi kultúra mikroklímájában további mérések gyűjtőközpontja is lehet. Az állomás önálló akkumulátoros és napelemes tápellátással rendelkezik, így biztosítva a folyamatos üzemelését az év minden napján. Komoly szaktudás nélkül is könnyen telepíthető, de telepítése tőlünk is kérhető, és országos szervízhálózatot is tartunk fenn hozzá. Minden eszköz lopásriasztással és nyomkövetővel van ellátva.

AZ ESZKÖZ ÁLTAL
BIZTOSÍTOTT ELŐNYÖK

Saját földjének adatai,
visszakereshetően és letölthetően

Az ön számára legfontosabb adatokból dolgozhat, melyet később visszamenőleg is elemezhet.

Tervezhetőbbé teszi
a gazdálkodás üzemeltetését

A természeti körülmények figyelembevételével ki tudja választani a munkálatok ideális időpontját.

Fontos szerepe lehet a
növényvédelemben

Időben értesülhet a növényeit fenyegető veszélyekről, így hatékonyan védekezhet a kártevők és korokozók ellen.

AZ ESZKÖZ JELLEMZŐI

További szenzorokkal
bővíthető

Melyekkel az állomás alkalmassá válik további adatok begyűjtésére a környezetéből.

Könnyen szerelhető, és saját
telepítésünkkel is kérhető

Egyszerűen telepíthető és szervizelhető, melyeket tőlünk is lehet kérni.

Mozgatási figyelmeztetés
és GPS jeladó védi

Ezek hatásos védelmet biztosítanak a szabad területre telepített időjárás állomásoknak.

ÉRDEKLI A RENDSZER?

Részesüljön Ön is a PGR előnyeiből, lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal a részletesebb tájékoztatásért, a lehetőségek maximális kihasználásáért!

TOVÁBBI HASZNOS APPLIKÁCIÓK

Ne maradjon le a PGR újdonságairól, akcióiról, híreiről.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!