Select language: magyar

Növényvédelem

Ingyenes DEMO verzió PGR hozzáféréssel használható Mobilbarát

Az elmúlt évtizedekben az Európai Unió a környezettudatos, fenntartható gazdálkodás irányába mozdult el, mely folyamat egyik kiemelt eleme a csökkentett növényvédőszer-használat. Az ennek való megfelelést nagy mértékben támogatja növényvédelmi előrejelzésünk, hiszen így nemcsak időben, de a szükséges-elégséges elv szem előtt tartásával hajthatók végre ezek a beavatkozások. Hazánkban a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010 FVM rendelet előírja az integrált növényvédelem gyakorlatát és a károsítómegfigyelést, -előrejelzést.

Mire jó az applikáció?

A növénytermesztés egyik állandó kihívása a kultúrák megvédése a kár- és kórokozóktól. A növényvédelmi applikáció lehetőséget biztosít a gazdálkodóknak, hogy pár kattintással tájékozódjanak a négy fő szántóföldi kultúra (kukorica, búza, napraforgó, repce) aktuális károsítóhelyzetéről.

A KITE PGR Növényvédelmi applikációja egy infografikus felület, ahol gyorsan információt szerezhetünk az aktuális károsítóhelyzetről. Az oldal az aktuális károsító elleni védekezésre növényvédőszer-ajánlást is tartalmaz, illetve innen elérhető a Nebih hivatalos növényvédőszer-adatbázisa is. Az applikáció célja, hogy a károsítók megjelenéséről időben tájékoztassa a termelőket, hogy a helyi viszonyok figyelembevételével időben fel tudjanak készülni a védekezésre.

AZ ALKALMAZÁS ÁLTAL
BIZTOSÍTOTT ELŐNYÖK

Fontos szerepe lehet a növényvédelmi munkák szervezésében

Időben értesülhet a növényeit fenyegető veszélyekről, így hatékonyan védekezhet a kártevők és a kórokozók ellen.

Az Agrometeorológiai állomások
adataival együtt is értelmezhető

Az Agrometeorológiai állomások adataival kiegészítve jól hasznosítható, a védekezés időpontja jól időzíthető.

Ökológiai gazdálkodásban
is jól használható

Az ökológiai gazdálkodók számára segítséget nyújt a hasznos szervezetek kihelyezésének időzítéséhez.

ÉRDEKLI A RENDSZER?

Részesüljön Ön is a PGR előnyeiből, lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal a részletesebb tájékoztatásért, a lehetőségek maximális kihasználásáért!

TOVÁBBI HASZNOS APPLIKÁCIÓK

Ne maradjon le a PGR újdonságairól, akcióiról, híreiről.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!