Select language: magyar

Termőhelyelemző

PGR hozzáféréssel használható Mobilbarát

A precíziós gazdálkodás korszakában elengedhetetlen, hogy a táblainformációink ne csak naprakészek, de bármikor és bárhonnan elérhetők és visszakövethetők legyenek. A termőhelyelemző alkalmazásunk megszünteti ezeket a korlátokat, a felhasználó akár mobiltelefonján keresztül is folyamatosan képes valamennyi táblájának távoli vizsgálatára. Az egész országot lefedő, Sentinel2 műholdfelvételekre alapozott, saját fejlesztésű applikációnk teszi mindezt lehetővé.

Mire jó az applikáció?

A műholdas adatokra támaszkodva megtekinthetjük a mezőgazdasági táblák aktuális vagy múltbeli növényborítottsági mértékét az RGB színes képek segítségével, és a vegetáció fejlettségi vagy egészségi állapotáról is szerezhetünk információt az NDVI – Normalizált Vegetációs Index térképeire alapozva. A dátumválasztó segítségével idősorosan lépegethetünk visszafelé az időben, és nyomon követhetjük a növényzet fejlődését anélkül, hogy be kellene gyalogolni a tábla belsejébe. Egy nagyobb időjárási esemény (pl.: zivatar, jégverés stb.) után pár nappal már láthatjuk a károkozás mértékét, és hogy a tábla melyik részén okozott kárt. Ehhez hasonlóan a vadkár térbeli kiterjedését is megbecsülhetjük, vagy az időről időre megjelenő belvizek kártételét is. Sőt, az eróziós talajfoltok kiterjedése is lehatárolható az applikáció segítségével.

AZ ALKALAMZÁS ÁLTAL
BIZTOSÍTOTT ELŐNYÖK

Saját földjének adatai térképes
formában visszakereshetők 2017-ig

A vegetáció fejlődésének mértékéről – visszakereshetően a múltbeli adatokat is -számszerűsített, térképen megjelenített információt kaphatunk.

Térképesen nyomon követhető
a folyamatos változás

A vetés után nyomon követhető a kelés és a fejlődés folyamata, a műtrágyázás hatásfoka, a károk megjelenésének időpontja és helye.

A beavatkozások hatásfoka
és helyessége ellenőrizhető

Láthatjuk, hogy a tábla mely részén találunk eltérést, így célzottan arra a részre mehetünk ki, személyesen ellenőrizni a probléma okát.

ÉRDEKLI A RENDSZER?

Részesüljön Ön is a PGR előnyeiből, lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal a részletesebb tájékoztatásért, a lehetőségek maximális kihasználásáért!

TOVÁBBI HASZNOS APPLIKÁCIÓK

Ne maradjon le a PGR újdonságairól, akcióiról, híreiről.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!