Select language: magyar

Talajmintavétel

PGR hozzáféréssel használható Mobilbarát

A KITE a hiteles talajvizsgálat élenjárója Magyarországon. A talajvizsgálat alapját képezi a helyes gazdálkodási gyakorlatnak és az inputanyag-gazdálkodásnak, ezért igen fontos a talajmintavétel helyének pontos meghatározása és azok egyértelmű azonosítása mind térben mind adatbázisban. Ezért saját fejlesztésű talajmintázó egységeket hoztunk létre, amelyek képesek a talajminta vételére és az adatok online közvetítésére. A Talajmintavétel alkalmazás ennek a folyamatnak az utolsó eleme, ahol a mintázás nyomvonala, a mintavételi pontok és a talajvizsgálati eredmények megjeleníthetők, összehasonlíthatók és letölthetők.

Mire jó az applikáció?

Az alkalmazás segítségével megtekintheti földterületeit, azok zónatérképeit és a terület termőképességi térképét. A térképen nyomon követheti a talajmintázások állapotát, és figyelmeztető színekkel jelennek meg azok a földterületeket, ahol a talajvizsgálat érvényessége hamarosan lejár. Talajmintázás alkalmával kényelmesen, akár mobilról is nyomon követheti a talajmintázó autók pillanatnyi munkáját bárhonnan a világból. Megtekintheti az autók bejárási nyomvonalait és az egyes zónákban vett mintavételi helyek pontos lokációját. Az alkalmazás lehetőséget ad a terület labor által bemért fizikai és kémiai paramétereinek megtekintésére térképi és táblázatos formában is. Lehetőség van a földterületek ellátottsági adatainak kijelölésére és összehasonlítására azok letöltése mellett.

AZ APPLIKÁCIÓ ESZKÖZIGÉNYE

Az alkalmazásban van lehetőség külső forrásból származó adatok betöltésére is. Az alkalmazás képes valós időben megjeleníteni az autók nyomvonalát, a mintavételi pontok helyét, a mintázás idejét és állapotát.

KITE terepi talajmintázó autó

KITE saját talajmintázó flottája végzi a talajminták begyűjtését. Minden talajmintázó autó automata mintavételi egységgel rendelkezik, amelyek a talaj felső 30 centiméteres rétegéből vesznek mintákat. Az autók a zónatérképet online formában kapják meg. A bejárási nyomvonalat másodpercenként dokumentálja, és a zónánkénti 20-25 mintavételi pontot közvetlenül küldi a PGR-be. Az autók John Deere antennával felszerelt eszközök, aminek köszönhetően a mintázás nagyon nagy pontossággal kerül dokumentálásra. A minták nyomon követesét tovább segíti, hogy az autó rengeteg ellenőrző funkcióval van ellátva, és a minták azonosítására szolgáló címkét teljesen automatán nyomtatja.

AZ ESZKÖZ ÁLTAL
BIZTOSÍTOTT ELŐNYÖK

Talajvizsgálatok állapotának megtekintése

A talajmintázás folyamatának valós időben való nyomon követése web és mobil felületen.

Adatok megjelenítése

Saját földterületeink adatainak térképes és táblázatos formában történő megjelenítése.

Földterületek összehasonlítása, elemzése

A gazdaságon belüli földterületek adatainak összehasonlítása és az adatok letöltési lehetősége.

ÉRDEKLI A RENDSZER?

Részesüljön Ön is a PGR előnyeiből, lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal a részletesebb tájékoztatásért, a lehetőségek maximális kihasználásáért!

TOVÁBBI HASZNOS APPLIKÁCIÓK

Ne maradjon le a PGR újdonságairól, akcióiról, híreiről.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!