Pintér Benjámin Tabon, egy Somogy megyei faluban gazdálkodik családjával. Idén vásároltak egy JCB 4000 szériás Fastracot, a tapasztalataikról és a döntés hátteréről kérdeztük őket.

„Benjámin volt az, akinek megtetszett a Fastrac” idézi fel Pintér János, a családfő. Több alkalommal próbálták a gépet és az idei KITE demós körúton sikerült a JCB 4220 típusú gépet megismerni, ami rögtön megfelelő volt, teljesítményben és felszereltségben egyaránt.

A családi vállalkozás 1500 ha-on gazdálkodik, amiben szokásos növénykultúrákat termelnek és 400 ha legelőt és 100 ha lucernát is gondoznak. János már 1985-ben az akkori TSZ földeken kezdte a gazdálkodást, ami a rendszerváltáskor megvásárolt többi TSZ-földdel növekedett és így indult el a munka.

A szántóföldi termesztés mellett állattenyésztéssel is foglalkoznak, 800 fős Charolais tehenészetet vezetnek, amely az idősebb fiú gondozásában van.

„Az új Fastracban nagyon tetszik az új fülke, amiből sokkal jobb a kilátás, jobban belátok mindent” mondja Benjámin, „nagyon fontos, hogy gyorsan odaérjek a különböző területekre és szerintem a Fastrac a legkényelmesebb traktorunk jelenleg.

A legelőnél, de más munkákban is gyorsabban tudunk haladni mint az eddigi traktorainkkal és örültünk, hogy egy már jól ismert motorral szerelte a JCB az új Fastrac szériáját. ”