Az angliai székhelyű, mai napig magántulajdonban lévő JCB idén áprilisban mutatta be a forradalmian új hajtásrendszerrel rendelkező AGRIPRO szériáját, ami már Magyarországon is elérhető a KITE Zrt. kínálatában.

Jelenleg három teleszkópos rakodógép-típus rendelkezik a teljesen új hajtásrendszerrel. Az AGRIPRO szériát az 531-70, az 536-70 és az 541-70-es típusokon alkalmazta a JCB.  A rendszer szíve a világon egyedülálló, szabadalmaztatott, kettő az egyben DualTech variálható váltó, mely tökéletesen kombinálja a magas sebességű és jó vontatási paraméterekkel rendelkező JCB Powershift és az alacsony sebességű hidrosztatikus váltó előnyeit.  

A gyártó a két típusú váltó minden pozitívumát kombinálta a gyors gémciklusidőt biztosító, új fejlesztésű „Smart” hidraulika teljesítményével, és így jelentősen csökkent a JCB EcoMAX T4 final motorok fogyasztása, emellett a gépek maximális teljesítményt tudnak nyújtani minden munkaművelet során.

Az új típusokon szintén elérhetők olyan opcionális felszereltségek, mint a LED-es munkalámpák.

Az új széria tagjai mellett továbbra is elérhetők a KITE Zrt.-nél az Agri, Agri Plus és Agri Super felszereltségű gépek is.