A KITE Zrt. a nyár végi és az őszi vetésű kultúrákban nagy termést garantáló korszerű talajművelési és vetési technológiák kidolgozását célozta meg.

Az őszi káposztarepcének a tél beállta előtt el kell érnie a 6-10 leveles tőlevélrózsás állapotot és az 5 mm-t meghaladó gyökérnyak átmérőt, valamint 30 cm-nél mélyebb gyökérzettel kell rendelkeznie. Ennek érdekében a vetést augusztus végén, szeptember elején el kell végezni, mégpedig nyirkos magágyba.
Az alapműveléshez a KITE Zrt. a Rabe Carry Bret és a Gaspardo lazító elven működő, korszerű talajművelő eszközeit, magágy készítésére pedig a Köckerling Allrounder szántóföldi kultivátort ajánlja.  A vetés folyamatára több lehetőséget is felvázoltunk. A hagyományos, duplagabona sortávra történő vetésre a John Deere 740 A vetőgépet ajánljuk. Abban az esetben azonban, ha 76 cm-es sortávra kívánjuk elvetni a repcét a talaj előkészítése az Orthman sávművelővel végezhető el, a vetést pedig vagy a JD 1770 vagy pedig a JD 1750 szemenkénti vetőgépekkel célszerű elvégezni. Fontos, hogy a talajművelés és a vetés között eltelt idő rövid legyen, hogy a magágy ne száradjon ki. A vetőgép csoroszlyái elé felszerelt sávtisztítók eltávolítják a száraz talajszemcséket, szártörmelékeket és lehetővé teszik a nyirkos magárokba történő maglehelyezést egyenletes mélységben. A robbanásszerű egyenletes kelés így válik biztosítottá.  A magas repcehozam elérése érdekében a nagy termőképességű és termésstabilitású Dribbler, Arkaso, ES Mercure, Arazzo, Diffusion, SY Saveo hibridek használatát javasoljuk, melyek 35-45 csiraképes mag/m2 vetőmag normával rendelkeznek. 
 

Őszi búzában a nagy termőképességű fajták és hibridek termesztéstechnológiája számos ponton eltér a hazai, konvencionális búzatermesztési gyakorlattól. Előbbi esetben a talajművelés során biztosítani kell, hogy az elvetett mag gyorsan és egyöntetűen keljen, majd a növény fejlődéséhez ideális körülmények alakuljanak ki. Olyan talajművelő eszközöket szükséges választani, amelyek igazodnak az elővetemény tarlómaradványának mennyiségéhez és a talaj nedvességkészletéhez. A vetés előkészítéséhez az alapművelésnek minimum 20 centiméter mélyen kell megtörténnie.
Ehhez a művelethez a KITE Zrt. kínálatából a Rabe Carry Bret tárcsás lazító és Köckerling Vector nehéz szántóföldi kultivátor ajánlott. A Köckerling Allrounderrel végzett magágykészítés pedig biztosítja a szeptember végi, október eleji vetés pontosságát még nyirkos magágyban is. A kínálatunkban található nagy termőképességű malmi takarmány minőséget adó fajták (Amerigo, Mv Lucilla, Lennox, Cellule) és hibridek, valamint a prémium minőséget biztosító fajták (Lukullus, Lupus) genetikailag rendelkeznek azon tulajdonságokkal, melyek szükségesek a kívánt termés eléréséhez. A csökkentett vetőmag norma (hibridek 80-100 kg/ha, fajták 180-200 kg/ha) szükségessé teszi az őszi gyomirtást. Mindemellett szükséges a kártevők elleni védekezés is.

A KITE Zrt. ajánlatában szereplő egyéb kalászosok fajták, triticale esetén a Tulus, őszi árpa esetén pedig az Antonella és a Scarpia kiemelkedő termesztési tulajdonságai lehetővé teszik az intenzív technológiába illesztésüket.