Az újító szellemű, trendkövető és a legújabb fejlesztéseket a mindennapokba integráló magyar gazdatársadalom gyűlt össze 2016. szeptember 21.-én Tengelicen, hogy a legfrissebb, forradalmi újdonságokról tanácskozzon. Tegnap volt a II. Agro Inno Show, melynek szántóföldi bemutatóját a precíziós gazdálkodás bevezetésében élen járó KITE Zrt. rendezte.

A délelőtti előadások egyikét Hadászi László, a KITE Zrt. Fejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatóságának vezetője tartotta, aki beszédében kitért a precíziós gazdálkodás gyakorlati lépéseire, a gazdaságosságra, a technológiára és a fenntarthatóságra egyaránt.  Az előadók sorában fellelhettünk még egy ismerős nevet. Randy Haarberg az Orthman képviseletében jelent meg, és a legmodernebb amerikai talajművelési módszereket prezentálta a közönségnek. Rajtuk kívül a Dow AgroSciences, a Bayer, a MagGrow, az INTL FC Zone és természetesen a házigazda Pannonia Ethanol Zrt. mutatta be legújabb fejlesztéseit a jelenlévőknek.

A délutáni szántóföldi bemutatón a KITE Zrt. a precíziós gazdálkodás egyes lépéseit demonstrálta a kezdeti talajmintavételtől egészen a betakarításig. A kukorica termesztéstechnológiájában kínált fejlesztéseink, szolgáltatásaink és műszaki megoldásaink kaptak helyet a rendezvényen.