A kukorica tenyészidőszakában jelentkező folyamatos csapadék hatására a vegetációs idő megnyúlt. A kukorica fekete rétegének kialakulása után – amennyiben érdemi zöldfelülettel rendelkezik a növény – glifozát hatóanyaggal történhet a deszikkálás, 1000 gr/ha-os mennyiségben, nem gyomos állomány esetén. Ez 3 liter hektáronkénti dózisnak felel meg. Gyomos állomány esetében 4 liter, évelővel fertőzött terület esetében 5 l/ha-os dózist kell alkalmaznunk.

A várható betakarítás tervezhető lesz a termelő részére és 10-12 nappal előre hozható lehetőséget adva a szárítóberendezések maximális kihasználtságának.

A kukoricaállomány kijuttatáskori szemnedvességtartalma kezelés hatására ~ 30%-ról 15%-ra csökkenthető ezen időszak alatt.

Érdemes megfontolni azon kukoricaterületek esetén is a használatát, ahol a vetésszerkezetben a kukoricát őszi búza követi.

A betakarítás tervezhetősége szempontjából a ROUNDUP MEGA készítményt ajánljuk a termelők figyelmébe, melynek felhasználása kizárólag az engedélyokirat alapján történhet.

Az alábbi linken elérhető ROUNDUP MEGA kalkulátor segítségükre a megfelelő  mennyiség meghatározásához.

http://www.kwizda.hu/roundup_mega_desszikkalasi_kalkulator