A Baranyai Agrár Napok fényét emelte augusztus 25-én a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének csemegeszőlő mintakertjének átadása, melyet Nagy István agrárminiszter avatott fel. A 10 millió forintos beruházás megvalósulását a KITE Zrt. a legkorszerűbb technológiai háttér biztosításával segítette.

Közel 700 szőlőtőke, valamint 22 rezisztens szőlőfajta telepítésével jött létre a pécsi egyetem csemegeszőlő mintakertje, melynek nem titkolt célja, a csemegeszőlő, mint egészséges gyümölcs népszerűsítése. Ezenkívül fajtanemesítési kísérletek, továbbá az oktatásban a gyakorlati képzések és az új korszerű technológiák bemutatásának ad impozáns helyszínt.

A PTE Ökokert projektet az egészséges élelmiszerek iránt fokozódó igény hívta életre, mely egyre inkább megfigyelhető társadalmunkban. A PTE projekt keretében a vegyszermentes kezelés, a környezettudatosság és a fenntarthatóság egyaránt megvalósul, ezáltal teljesül az élelmiszerbiztonság maximalizálása.

Ezeket az irányelveket követve a KITE Zrt. teljes mellszélességgel állt a program mögé és biztosította azt a modernebb technológiát, mely lehetőséget nyújt a jövő termelői számára a szakmai kísérletekre és az innovatív megoldások megismerésére.