Az idei évtől kezdve a Bioline Agrosciences Ltd.-vel együttműködve nyolc makroszervezettel állunk a biológiai növényvédelmet alkalmazó hajtató kertészek rendelkezésére. A ragadozó atkák, - poloskák és fürkészdarazsak telepítésével a polifág kártevők elleni védekezés megoldott, míg a beporzás elősegítését poszméhekkel biztosítjuk.

A kártevőkben a növényvédő szerekkel szembeni rezisztencia kialakulása, egyes hatóanyagok visszavonása, valamint felhasználhatóságuknak korlátozása, a szermaradvány határértékek szigorodása és a fogyasztói társadalom egészséges termékek iránti igénye egyaránt arra sarkallja a termelőt, hogy a hagyományos, konvencionális növényvédelemről a kímélő, biológiai védekezésre térjen át.

A makroszervezetek alkalmazásával kevesebb növényvédőszer-maradványt tartalmazó, illetve azoktól mentes termékek állíthatók elő, jobb termésminőség érhető el. Magasabb terméshozamra számíthatunk, nem kell a növényállományt folyamatos permetezni, így a biológiai növényvédelem használata kisebb munkaerőt igényel, továbbá nem kell számolnunk munkaegészségügyi és élelmezés-egészségügyi várakozási időkkel a fitotechnikai munkák és a szedések elvégzésének idején.