Szabó Bence vagy ahogy sokan szólítják John D., a BJA Hockey Club és a magyar férfi jégkorong-válogatott tehetséges hátvédje, gyerekkora óta rajong a John Deere gépekért. Évekkel ezelőtt becenevét is a nagyvadak lelkesedése miatt kapta, bár a sűrű edzések nem tették lehetővé, hogy közelebb kerüljön az agráriumhoz. Így örömmel tettünk eleget a felkérésnek, hogy teljesítsük vágyát és egy napra John Deere kormány mögé üljön.

A fiatal jégkorongos 6 éves kora óta elköteleződött a jeges sport mellett, ugyanakkor gyerekkorát a mezőgazdasági gépek iránti szeretete is átszőtte édesapja révén, aki maga is gazdálkodó. Családi hátterét ismerve jégkorongozó karrierje kezdetén Sofron Attila, korábbi edzője kis John Deere traktornak nevezte el, mely mára John D.-re rövidült.

 A kiváló teljesítmény, erő és megbízhatóság nemcsak a jégpályán, de a mezőgazdaságban is egyaránt fontos. Ezen kulcsszavak képviselői az agráriumban kétségkívül a nagy múlttal rendelkező John Deere gépek, melyeknek Bence is nagy csodálója. Annak érdekében, hogy még a felkészülési szezon előtt közelebbről szemügyre vehesse a szarvasokat, szerdán Nádudvarra látogatott, ahova édesapja és a Sport TV is elkísérte. Partnerünk Farkas Lajos bizalmat szavazva a sportolónak átadta a John Deere kulcsát és néhány kör erejéig Bence a jégpálya helyett a szántóföldeken is brillírozhatott.

 

">

 –  Különleges ez a mai nap, hogy vezethettem egy ekkora gépet. Sokkal másabb, mint egy személyautó, az egész súly, tömeg, erő, ami egy kis kormányba benne van, nagyon más, de nagy élmény – összegezte Bence a vezetés utáni tapasztalatait. Visszatérve a KITE Zrt. Logisztikai Központjába további John Deere traktor, kombájn és silózó állt a kipróbálandó mezőgazdasági gépek sorában.

A nyári meleget Bence számára hétfőtől újra felváltja a jégcsarnok hűvös klímája, de bízunk benne, hogy sikerült új élményekkel gazdagodnia és sok sikert kívánunk a felkészülésben.