Július 28-án ünnepélyes gépátadóra került sor az Axanit Kft. kabai telephelyén, melynek középpontjában ezúttal egy vadonatúj S770-es John Deere kombájn állt.

Az Axanit Kft. családi összefogásra épülő vállalkozás, mely több mint 20 éve három testvér, Kovács Gusztáv, Attila és János vezetése alatt működik. Tevékenységüket cég formában 2000-ben kezdték meg, bár mezőgazdaság iránti elköteleződésük jóval korábbra nyúlik vissza. Jelenleg a saját 400 hektárjukon túl 1600 hektárt művelnek teljes körű integráció kereteiben, illetve további 1000 hektáron csak betakarítást végeznek.

A vállalat már alapítási évében letette a voksát a John Deere mellett, márkahűségüket pedig impozáns gépflottájuk is alátámasztja, melynek legújabb büszkesége az új John Deere S770 kombájn.  A Kovács család jól ismeri az erőgép képességeit, hiszen ez a negyedik rotoros kombájn beruházásuk. –„Fordulékonyság, minimális karbantartási igény, megbízhatóság, kiváló munkaminőség a speciális kultúrákban is” – csak néhány kulcsszó, amiért a testvér vállalkozók az S770-es kombájnt választották. Kiemelték, hogy tapasztalataik szerint a területek tagoltsága miatt is ez a legideálisabb kombájn méret. A döntés meghozásához a KITE Zrt. egyedi terményárra irányuló kihagyhatatlan ajánlata is hozzásegítette az Axanit Kft-t, s ezáltal az eredetileg 2024-re tervezett beruházás már idén megvalósulhatott.

A KITE Zrt. képviseletében Tóth Géza gépértékesítési vezető, Fucskó Éva finanszírozási szaktanácsadó és Ludman Dávid gépértékesítési menedzser adta át az új gépet a cégvezetők és családtagjaik részére. A géppark fiatalítása ezzel a beruházással nem ért véget.  A betakarítási hatékonyság növelésének érdekében a vállalkozás további céljai között szerepel a logisztikai eszközpark korszerűsítése, a már korábban vásárolt Furrier pótkocsik mellé újabbak beszerzését tervezik.