A KITE Zrt. és a Yara Hungary Kft. közös szervezésével hat helyszínes demo körútra indult Kertészeti Üzletágunk, melynek középpontjában a spanyol gyártmányú Mañez y Lozano permetezőgép áll. Június 22-én, Mezőladányban mutatkozott be ez a rendkívül magas minőségű gép, melyet Bartha Attila partnerünk almaültetvényében tekinthettek meg a résztvevők.

A KITE portfóliójában tavaly óta megtalálható a Mañez y Lozano permetező, mely kifejezetten ültetvények permetezésére specializálódott, főként szőlő, gyümölcs és olívabogyó ültetvények védelmét szolgálja. Ezúttal a Twister család S6 tagja került fókuszba, melynek különlegessége a speciális rácsos kialakítású kifúvónyílás, amely légörvényeket hoz létre. Ez a speciális légáram úgy szállítja a permetlevet, hogy a teljes lombfelületen egyenletes és kiváló minőségű fedettséget biztosít, mind a levél színén, mind a fonákán. A megfelelő szórásképhez járul hozzá a tornyos kialakítás, amelyen összesen 36 fúvóka helyezkedik el, hármas fúvókatartókon.

">

A permetezők rendkívül megbízhatóak, köszönhető annak, hogy Spanyolországban nemcsak a gépek összeszerelése zajlik, hanem az alkatrészek 95%-át is helyben gyártják. Ezáltal tartós és minőségi alkatrészek kerülnek a gépekbe. Ezen permetezők egyik védjegye az a saját gyártmányú öntvényből készített dugattyús szivattyú, amely a membrán szivattyúkkal ellentétben sokkal nagyobb teljesítményt és tartósságot biztosít a gépeknek. Mindez garantálja a permetezők időtállóságát, hosszabb élettartamát minimális karbantartási igény mellett.

Kiemelkedő szóráskép, egyenletes fedettség a teljes lomfelületen, hosszú élettartam és magas minőség - ezt kínálja önöknek a Mañez y Lozano permetező. A demo körutak júliusban további három helyszínen folytatódnak, bővebb információért keresse szaktanácsadóinkat!