Április 18-án ünnepélyes keretek között lépett közös útra a MEGOSZ és a KITE Zrt., Gödöllőn a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem, Gépmúzeumában. A szakmai rendezvény plenáris üléssel vette kezdetét, melyen informatív előadásokat hallhattak a jelenlévők.

A MEGOSZ és a KITE Zrt. között létrejött megállapodás a két fél sikerét hivatott erősíteni a termékpályák technológiafejlesztések elősegítésével, precíziós technikai megoldások kialakításával, közös információcserével és tudományos-szakmai rendezvényekkel. A KITE bízik benne, hogy szakértői gárdájával és korszerű technológiai hátterével hozzá tud járulni a MEGOSZ törekvéseihez, melyet Zahorán Zalán vezérigazgató helyettes és Csanádi Tamás a Mezőgépgyártók Országos Szövetségének elnöke írott formában is megpecsételt.

A megállapodás aláírása előtt a termékpályákkal kapcsolatos fejlesztési irányokról, lehetőségekről és finanszírozási rendszeréről hallhattak előadásokat a jelenlevők. A prezentálók sorában Zahorán Zalán a KITE Zrt. fél évszázados múltját bemutatva Sikeres integráció a szántóföldi növénytermesztésben címmel tartott előadást. Az alapítástól kezdve egészen mostanáig ismertette azokat a lépéseket, melyek a vállalat sikerét eredményezték és amelyek a mai napig egyedülállóvá teszik a vállalat mechanizmusát.