A KITE alkalmazásban már eddig is sok – a gazdálkodók számára érdekes és hasznos – információ volt elérhető, melyek közül a legtöbbek által preferált rész az agrometeorológiai állomások adatainak megtekintésére alkalmas PGR - PrecMet applikáció. Ismét újdonsággal jelentkezünk ebben a témakörben.

A gazdálkodók számára általában a legfontosabb a saját területén található és így az arra vonatkoztatott adatokat szolgáltató agrometeorológiai állomás adatainak elérhetősége. De mit tegyen az, akinek nincs saját állomása, vagy éppen van állomása, de kíváncsi a szűkebb vagy tágabb környezetének a leglényegesebb agrometeorológiai adataira. Számára van egy jó hírünk, hiszen kifejlesztettük a KITE alkalmazás részeként azokat a már megjeleníthető interpolált – a teljes országra kiterjesztett – térképes megjelenítő felületeket melyek információt adnak a szűkebb és tágabb környezetünk leglényegesebb agrometeorológiai adatairól.

Azokat a paramétereket jelenítjük meg térképes formában, melyeket a partnereink a legfontosabbnak tartottak a napi gazdálkodásuk során.

  • 24 órás országos csapadéktérkép
  • Országos hőtérkép
  • Növényvédelmi széltérkép
  • Széltérkép
  • Országos talajhőmérséklet térkép (heti átlag)

A térképi megjelenítés segíti az üzemszervezést, a különböző agronómiai műveletek elvégezhetőségére, ad aktuális információt. Megtudhatjuk, hogy a vetéshez megfelelő-e a talajhőmérséklet? Lehet-e permetezni? A csapadékzóna hol tart, egyáltalán ki tudunk-e menni a táblára dolgozni?

Reméljük jelen és jövőbeni fejlesztéseinkkel is hozzájárulhatunk, hogy a KITE kiterjedt agrometeorológiai hálózatának adatait Ön és kollégái is napi szinten tudják hasznosítani a termelésükben.

Amennyiben a KITE alkalmazás már telepítve van a telefonjára és mégsem jelennek meg az adatok, kérjük frissítse az alkalmazást!