A NAK szervezésében 2022. szeptember 2-án, pénteken Egerben az Érsekkertben került megrendezésre a XI. Erdészeti Nyílt Nap és az I. Heves Megyei Gazdanap. A nap folyamán a szakmai program tematikája a precíziós-, helyspecifikus- és digitális technológiák mezőgazdaságban történő elterjedése volt.

A KITE Zrt. a kiállítók és az előadók között is részt vett. Köszönjük a Horti Mezőgazdasági Szövetkezetnek, hogy az általuk biztosított erőgépeken precíziós gépüzemeltetési szaktanácsadóink bemutathatták a helyes gépüzemeltetésben rejlő lehetőségeket, azok előnyeit és termelésre gyakorolt hatását.

Az Alkatrészkereskedelmi Üzletág a kijuttató- és felvételező drónok bemutatójával elérhető közelségbe hozta a jövő a növényvédelmi- és műtrágya-kijuttatási eszközrendszereit, valamint a szemlézésben és a beavatkozások tervezésében segítséget nyújtó felvételezést is.

drónok bemutatása

Kecskés Zsolt kiemelt szolgáltatás-értékesítési igazgató „A Partner Profit Program (PPP) közelebb hozza a termelőkhöz a precíziós gazdálkodást” című előadásában kifejtette, hogy a KITE Zrt. közel 50 éves szakmai alapjain nyugszik a jelenlegi precíziós gazdálkodási rendszerünk. Szükséges elválasztani a kutatás-fejlesztési eszközöket a PPP által nyújtott, valós eredményt hozó szaktanácsadástól.

Kecskés előadása

Bemutatta, hogy a mezőgazdaság digitális átállásban mely pilléreknek milyen szerepe van a magasabb jövedelmezőség elérésében. A rendszer sok eleme független a gazdaság méretétől és adottságaitól, de a rendszert mindig egy egységként annak minden elemét használva érdemes alkalmazni. A PGR-ben fellelhető megoldások mindegyike elérhető a KITE Zrt. országos lefedettségű precíziós szaktanácsadói hálózatán keresztül is.