Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpontja adott otthont augusztus 16-án a DJI drónok legnagyobb hazai forgalmazója, a Duplitec Kft. által szervezett rendezvénynek. A szakmai esemény célja a szőlőtermesztők megismertetése volt a drónok használatával.
 
Az eseményen Gombás Kristóf, a Duplitec Kft. stratégiai igazgatója tartott előadást a légügyi szabályozásokról és a mezőgazdasági drónhasználatot érintő kérdésekről. A résztvevők számos beszámolót hallhattak a drónokkal történő növényállomány felvételezésekről, illetve azok gyakorlati alkalmazhatóságáról, előnyeiről.
Fotók: Eszterházy Károly katolikus Egyetem
Fotós: Szántó György
A KITE Zrt. részéről a DJI drónok kereskedelmi termékfelelőse, Nagy Gábor mutatta be a Phantom 4 Multispectral felvételező drón és a Sentinel 2 műhold felvételeinek összehasonlítását. A drónok alkalmazástechnológiai tapasztalatairól, a kijuttatástechnológia elméletéről és gyakorlatáról, valamint a legfrissebb kísérleti eredményekről Nagy László fejlesztőmérnök számolt be. A tanácskozás a DJI drónok gyakorlati bemutatójával zárult.
 
A KITE Zrt. elkötelezett a drónos növényvédelem és monitoring szakmai hátterének megteremtése, fejlesztése és alkalmazása mellett. A cég alkatrészértékesítési menedzserei a drónokkal kapcsolatos kérdésekben továbbra is állnak partnereik rendelkezésére.
Fotók: Eszterházy Károly katolikus Egyetem
Fotós: Szántó György