Ismét újdonsággal jelentkezünk a KITE PGR - PrecMet mobil alkalmazás használói számára, amely hatékonyabbá, gyorsabbá és könnyebbé teszi a PrecMet meteorológiai állomás adatainak használatát, illetve áttekintését egy minialkalmazás (widget) formájában.

A PrecMet infromációk  már eddig is elérhetők voltak mobilon mindenki számára, aki letöltötte a KITE mobil alkalmazást. A PrecMet legújabb verziójában kijelölhettük kedvenc állomásainkat (a sajátunkat vagy éppen azt az állomást, amelynek az adatai elsődlegesen érdekeltek bennünket), ezzel is megkönnyítve az információhoz jutást.

Annak érdekében, hogy partnereink felhasználói élményét még jobbá tegyük, és a számukra legérdekesebb állomásadataiért ne kelljen már az alkalmazásba se belépni, a minialkalmazás segítségével a telefonjuk főképernyőjén azonnal láthatják a legfontosabb adatokat. Jelenleg Android környezetre fejlesztettünk egy az applikációhoz kapcsolódó widget-et, mely hamarosan az iOS platformon is elérhetővé fog válni.

Hogyan telepítsük?

A widget eléréséhez újra kell telepíteni a KITE alkalmazást (ha a telefonunk automatikusan frissíti az alkalmazásokat akkor erre nincs szükség) majd az alkalmazás ikonját hosszan nyomva az alábbi ablak jelenik meg, ahol a widgetek ikonra kattintva telepíthető a „KITE Zrt” nevű minialkalmazás. A telepítést követően már mindenki személyre szabottan helyezheti el a telefonja kezdő képernyőjére.

telepítés folyamata

Azt az állomást, amelyet szeretnénk, hogy az adati megjelenjenek a widget-ben, úgy tudjuk kijelölni, hogy az alkalmazásban kiválasztjuk a megjeleníteni kívánt állomást, majd a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintunk. Természetesen ez azt is jelenti, hogy bármikor módosíthatjuk, hogy mely állomás adatait szeretnénk látni a minialkalmazáson.

És, hogy mi is jelenik meg?

Azokat a paramétereket raktuk ki, melyeket a partnereink a legfontosabbnak tartottak a napi gazdálkodásuk során.

Ezek az aktuális léghőmérséklet, az előző 24 óra csapadékösszege, az aktuális szélsebesség és a talaj legfelső 10 cm-es rétegének a talajhőmérséklete.

widget widget_3

Reméljük ezzel a fejlesztéssel is hozzájárulhatunk, hogy a KITE kiterjedt agrometeorológiai hálózatának adatait Ön és kollégái is napi szinten tudják hasznosítani a termelésükben.

Amennyiben a KITE alkalmazás már telepítve van a telefonjára és esetleg mégsem így jelennének meg az adatok, kérjük frissítse az alkalmazást és a fentiek szerint telepítse a widget-et.