10 db új Furrier B18 pótkocsit vásárolt a Lajta-Hanság Zrt. A forgózsámolyos vontatmányokból 6 db idén már meg is érkezett a cég telephelyére, Mosonmagyaróvárra, ahol ünnepélyes keretek között kerültek átadásra. A tömegtakarmány beszállításában játszanak majd szerepet.

A betakarítás hatékonysága nemcsak a kombájnon múlik, hanem az optimális és gazdaságos logisztikán is, amelyben természetesen fontos szerepe van a pótkocsiknak is. A KITE Zrt. által forgalmazott magyar gyártású (Fémagrotúr Kft., Mezőtúr) Furrier pótkocsik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban.

furrier pótkocsi

A Furrier árkategóriában a keleti-európai gyártású pótkocsikkal hasonlítható össze, viszont minőségben sokkal inkább a nyugat-európai gyártók színvonalát képviseli. A pótkocsi előnyeit felismerték a Lajta-Hanság Zrt. döntéshozói is, ezért döntöttek végül a Furrier mellett.

furrier pótkocsi

„A régi pótkocsijaink megérettek a cserére, alternatívát kellett találnunk a pótlásukra, mivel évente megközelítőleg 30 000 tonna tömegtakarmányt (silókukoricát, fű- és lucernaszenázst) kell beszállítanunk. A legfontosabb szempontjaink a megbízhatóság, a széleskörű funkcionalitás, az egyszerű ürítés, a gyors alkatrészellátás és a megbízható szervizháttér voltak az ár-érték arány mellett. Több gyártó terméke közül, ezeket a szempontokat figyelembe véve, végül 10 db Furrier pótkocsi mellett tettük le a voksunkat.

furrier forgózsámolyos

A 2 oldalra billenthető felépítmény miatt az alváz rugalmassága maximális, a 4 db kerék akkor is a talajon gördül, mikor más márkájú, 3 oldalra billenthető pótkocsinak az egyik kereke már a levegőben lenne, biztosítva ezzel az egyenletes terheléseloszlást és stabil vontathatóságot.

furrier pótkocsi kite

Bal oldalra alsó-felső nyitású speciális, automata karos nyitási rendszerrel felszereltek a kocsik, így siló és szervestrágya is biztonsággal, könnyen üríthető, nem akad el sehol az anyag. Ráadásul a gépkezelőnek sem szükséges a traktorfülkéből kiszállnia a pótkocsi leürítésekor, így időt és energiát lehet spórolni.

furrier pótkocsi kite

A kocsik minden része kiváló minőségű anyagokból épül fel, mint például a német parabell rugók, a Jost forgózsámoly, a Wabco terhelésarányos kétvezetékes légfékrendszer, a Rockinger vonórúd és még sorolhatnám.” Bauer Péter (gépüzemi divízióvezető, Talentis Agro Zrt.)

furrier pótkocsi kite
Varga Péter (KITE Zrt. termékmenedzser), Szűcs Tamás (Fémagrotúr Kft. ügyvezető), Farkas Tamás (KITE Zrt. gépértékesítő), Bauer Péter (Talentis Agro Zrt. gépüzemi divízióvezető ), Molnár László (Lajta-Hanság Zrt. műszaki vezető)

Ezúton is gratulálunk a beruházáshoz, eredményes és sikeres gazdálkodást kívánunk az új Furrier pótkocsikkal!