A mai időkben talán még nagyobb szüksége van az Ukrajnában élő magyar gazdáknak a segítségre. A KITE Zrt. ismételten csatlakozott ahhoz a nemes kezdeményezéshez, melynek mentén vetőmagadományokat juttatnak el a határon túli termelőkhöz. Idén közel 700 kilogramm vetőmagot ajánlottunk fel.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Református Szeretetszolgálat idén is elindította vetőmaggyűjtő programját, melynek keretén belül a kárpátaljai magyar gazdák számára juttathatják el adományaikat a tagszervezetek és a segíteni vágyó magyar gazdálkodók.

A KITE Zrt. az idei évben is a nemes kezdeményezés mellé állt, 42 zsák kukorica- és 11 zsák napraforgó-vetőmagot ajánlottunk fel, mellyel - reményeink szerint -hozzá tudunk járulni a határon túli gazdatársak megsegítéséhez és a háború okozta károk enyhítéséhez.

A NAK Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének tagjaitól a márciusi gyűjtési időszakban mintegy 7,5 tonna vetőmag felajánlás érkezett, 5,3 millió forint értékben, országos szinten pedig a magyar gazdák felajánlásainak köszönhetően összesen 47 millió forint értékű vetőmagadománnyal és további 15 millió forint értékű élelmiszeradománnyal támogatták a kárpátaljai magyar gazdákat.