2022. 04. 25. és 27. között a Hungexpo területén rendezték meg a Szakma Sztár rendezvény keretein belül az EuroSkills 2023 hazai előválogatóját. A verseny nyertese képviselheti Magyarországot a nehézgépkezelő szakmában a Lengyelországban megrendezendő eseményen.

A megmérettetésre azok a szakemberek jelentkezhettek, akik 2023-ban még nem töltik be a 25. életévüket. Ezek alapján 13 fő indult az országos válogató versenyen, melyek közül 6 fő különböző szakközépiskola és technikum tanulója, míg 7 fő már, mint munkavállaló képviselte a szakmát.

Idén a KITE Zrt. támogatásával négy fő nevezett. Kovács Róbert és Szemesi Tivadar szervizszerelők a Kaposvári Alközpontunkból, Jerkó Bálint Hegyfaluról és Molcsán György Telekgerendásról. Mindannyiukat köszönet illeti azért, hogy a versenyen való részvételt a munka mellett is felvállalták és méltóképpen képviselték a KITE Zrt.-t. Most Kovács Róberté lett a második hely, aki figyelemre méltó módon mindössze 2 ponttal maradt le a győztestől, de a másik három versenyzőnek sem kell csüggednie, hiszen minden résztvevő nyertesnek tekintheti magát. Szakmailag nagyon sokat fejlődhettek a felkészülési időszakban, olyan tudáshoz jutottak, amit csak évek alatt lehetne megszerezni.

kite versenyző

Az egy hetes, soron kívüli felkészítést, mint az elmúlt években is, dr. Tapazdi Tamás szervezésében a KITE Zrt. Műszaki Szolgáltatási Igazgatóságának vevőszolgálati mérnökei végezték Nádudvaron. Lovas József vevőszolgálati igazgató-helyettes és Hegedűs László
szerviz-csoportvezető kollégánk pedig, mint szakmai támogató végig ott volt a versenyen és felügyelte a munka szakmailag helyes végrehajtását.

A válogatóra a technikai segítségnyújtásban és a feladatok kiírásában négy cég vállalt szerepet. Az Auditker Kft. egy Lamborghini traktor és egy radiális permetezőgép-kapcsolattal, az Agrotec Kft. egy New Holland, az Axiál Kft. egy Claas Arion, míg a KITE Zrt. egy John Deere 7R traktorral képviseltette magát. A verseny két napon át tartott. A négy gépes feladat mellett az idei évben a versenyzők egy alkalmassági kompetenciateszten is részt vettek.

KIte versenyzők

A megmérettetést Hambalgó Ferenc nyerte, akinek ezúton is gratulálunk! Így jövőre ő képviseli a szakmát a EuroSkills 2023 versenyen, melyet Lengyelországban rendeznek.