2022. május 5-6-án rendeztük meg a Hódmezővásárhelyi KITE Napokat a Kutasi úti alközpontunkban. A kiállításon most arra koncentráltunk, hogy miben tudunk segíteni partnereiknek a digitális átállás pályázat megvalósítási időszakában. A rendezvényen egy ünnepélyes gépátadásra is sor került.

Az első napon egy bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóra vártuk a média jeles képviselőit, melyen Kiss Sándor a KITE Zrt. gépkereskedelmi üzletágának kereskedelmi igazgató-helyettese vezette körbe a megjelenteket.

„A COVID-19 utóhatása és a szomszédunkban kialakult háború a beszállítói láncokban további fennakadásokat okoznak, melynek hatása napjainkban is folyamatosan érezhető. Ezek következményei a megnyúlt szállítási határidők, melyek akár a megszokott idő többszörösei is lehetnek. Az alapanyag-, energia-, humán jellegű és szállítási költségek növekedése beépül a gyártók áraiba, melyeknek egyenes következménye a folyamatos áremelés.

Kiss sándor a körbevezetés közben

Az árfolyamváltozások és a finanszírozási költségek is ugyanezt az irányt erősítik egyidejűleg. Ezeknek a hatásoknak a csökkentésére a KITE Zrt. komplexitása, stabilitása és megbízhatósága tud választ adni, mely lehetővé teszi az előre készletezést és a korai nagy volumenű előrendelést, mellyel csökken a szállítási határidők hossza. Mindemellé jobb árak párosulnak, és ez a „Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása” pályázattal kapcsolatos beruházás esetén korábbi megvalósítást tesz lehetővé a gazdálkodóknak. A KITE Hiteliroda saját egyedi megoldásokkal várja a beruházni szándékozókat kedvezőbb finanszírozási feltételt biztosítva.” -nyilatkozta Kiss Sándor a rendezvényről szóló bemutatón a sajtó megjelent tagjai számára.

A sajtótájékoztató egy ünnepélyes gépátadással ért véget, melynek keretében a Gorzsai Zrt. vezetője, Gyapjas Károly átvette a gazdaság 35. John Deere gépének, egy S790-es kombájnnak a kulcsait. A betakarító gép az állatállomány takarmánytermelésének feladataiban teljesít majd. A kukorica learatásában játszik majd szerepet.

gyapjas károly átveszi a gépet

A gépkiállítás mellett speciális szakmai kiegészítő rendezvényekkel is vártuk a partnereinket, a komplex megoldásokat nyújtó Precíziós Gazdálkodási Rendszerüket tártuk a nagyközönség elé egy bemutató keretében, illetve alkatrészes és szervizes after-sales prezentációt is tartottunk.