Április 4-6. között a Kisalföldi ASZC Vépi Mezőgazdasági Technikum és Szakképző iskolájában került megrendezésre az idei SZKTV verseny. A KITE Zrt. főtámogatója volt a rendezvénynek, kollégánkat, Lovas Józsefet a szakmai zsűri három fős csapatába is beválasztották.

A megmérettetés kétkörös volt. Az első alkalommal 28 versenyző került be az országos döntőbe az előválogatóból. Az első napon, tételek húzását követően, elméleti feladatokat oldott meg a társaság a szakmai zsűri előtt. A második napon következtek a gyakorlati feladatok, ahol fémmegmunkálással, erőgépekkel, munkagépekkel kapcsolatos feladatokat kaptak a diákok, és ekkor került sor a szántóversenyre is, a diákok a szakmához mért kellő ügyességgel vették az akadályokat.

Mindamellett, hogy a résztvevők örülhettek a helyezéseknek, volt még egy tétje a versenynek. Akik 71% fölötti teljesítményt nyújtottak, azok mentesültek a szakmunkásvizsga alól. Így ezen a napon 8 fő kétszeresen is nyertesnek tekinthette magát.

A harmadik napon került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre. Az első három helyet nem hirdették meg, ugyanis rájuk várt még egy megmérettetés a 2022.04. 25-27.-ig, Budapesten a Hungexpon megrendezésre kerülő Szakma Sztár rendezvényen. Ezen a programon a három versenyző még egyszer megmérkőzött egymással a helyezésekért. A KITE Zrt. itt is főtámogatóként vett részt a programon. A feladat egy John Deere 6155R traktor és egy Rauch MDS 20.2 C műtrágyaszóró beállítása volt előre megadott adatok alapján. A versenyzők a feladatot rendre megoldották és a nap végére meg is született a döntősök sorrendje.

Az első helyen a pétervásárhelyi iskola tanulója Torák Róbert végzett, a második a csornai Csukás Zoltán szakközépiskola tanulója Szalma Levente lett, míg a harmadik helyen a házigazda vépi iskola tanulója Török Martin végzett. Gratulálunk a tanulóknak a versenyen elért eredményéhez. Az elismerő okleveleket a Szakma Sztár rendezvény záró ünnepségének keretében adták át.