Új termékekkel bővült a KITE Zrt. kínálata kukorica- és napraforgó-technológiában. A bostoni székhelyű Indigo AG által gyártott Biotrinsic i30 FP és i280 FP mikrobiológiai készítmények por formulájuk révén könnyen felhasználhatók és bizonyítottan növelik a terméshozamot még aszályos környezetben is.

A KITE Zrt. Innovációs Központja által szakmailag nyomon követett magyarországi nagyparcellás és üzemi kísérletek eredményei is bizonyítják a készítmények hatékonyságát, így többek között hatékonyak a vízhiány okozta stressz kivédésében. A Biotrinsic i30 FP vetőmagkezelő szer kukoricában 700 kg, míg a Biotrinsic i280 FP vetőmagkezelő szer napraforgó technológiában 214 kg átlagos hozamnövekedést nyújtott a 2021-es vizsgálatokban.

A termékek vizsgálatát az idei évben is folytatjuk, így lehetőséget biztosítunk a hatékonyság szakmai nyomon követésére és digitális adatelemzésre a KITE Zrt. által kidolgozott módszertannal. Ennek feltétele, hogy a gazdaság hozammérő rendszerrel felszerelt kombájnnal rendelkezzen.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a KITE Zrt.-vel együttműködve elhozhatjuk a víz- és tápanyag-felhasználási hatékonyságot növelő termékeinket a magyar termelők számára. A KITE precíziós rendszere és szakmai csapata a felkészültségével és magas színvonalú tudásával lenyűgözött minket, és hisszük, hogy partnerségünk nagy értéket teremt mindkét vállalat számára."

Sergi Barrull - Head of Crop Technology, Indigo Ag

Az Indigo Biotrinsic i30 FP és i280 FP termékek limitált készlet erejéig megvásárolhatóak a KITE Zrt. területileg illetékes agronómiai üzletkötő-szaktanácsadóinál https://www.kite.hu/kapcsolat

Vagy közvetlenül megrendelhetőek a KITE Innovációs Központjában: finthaeszter@kite.hu

 

">