A Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesülete (MSFE) szervezésében a Groupama Arénában került megrendezésre az idei sportpályák fenntartásáért felelős szakemberek számára szervezett konferencia. A résztvevők között volt a KITE Zrt. Környezetápolás-technikai Üzletága is.

Az általunk forgalmazott speciális sportpályafenntartó eszközök közül a SABO tolókaros gépekről, a Redexim gyepszellőztetőkről, a Rhenac UV-C fénnyel történő gyepkezelésről és a Dennis fűnyírógépekről kaptak részletesebb, felhasználásra is vonatkozó szakmai információkat. A Dennis E szériás fűnyírógépekkel és a Redexim Talon rugófogas gyepszellőztetővel a helyszínen, gyakorlatban is megismerkedhettek a jelenlévők.

sportpályafenntartás KITE

A Dennis a stadionokban használt egyik legjobb és egyben a legkedveltebb fűnyírómárka, a nagyobb futball eseményeket megrendező pályákon többségében ezeket a gépeket használják az elsőrangú játékfelület kialakítására és fenntartására. Az E szériás modellek a legújabb lítium-ion akkumulátor-technológia felhasználásával biztosítják a környezetbarát és költséghatékony működtetést. Minimalizálja a zaj- és károsanyag-kibocsátást, üzemeltetésével évente akár egymillió Ft-ot meghaladó összeget is megtakaríthatunk a benzinmotoros modellhez viszonyítva. Az ES 860 cserélhető kazetta rendszere (13 kazetta opció) lehetővé teszi számos különböző pályakarbantartási feladat végrehajtását (pl: fűnyírás, gyepfilc-, moha- és nyesedék-eltávolítás, stb.) és kompatibilis a Dennis G860 (benzin motoros hengerkéses fűnyíró) kazettáival is.

sportpályfenntartás KITE

A gyepszellőztetés nélkülözhetetlen a gyepápolásban. A Redexim Talon gyepszellőztető kiválóan alkalmas természetes fű és műfüves pályákhoz egyaránt. A speciálisan tervezett, rugalmas boronafogak hatékonyan távolítják el a gyepfelületről a gyomokat, mohákat és az elhalt növényi maradványokat, ugyanakkor az egészséges, jól gyökerező fűszálakat nem tépik ki a talajból.

Videós összefoglalónkat az alábbi linken találhatják:

">