A MATE és a Magyar Mezőgazdaság Kft. közös szervezésében került megrendezésre az Agrárakadémia Fórum Gödöllőn, mely a folyamatban a jövő avagy precíziós gazdálkodás a gyakorlatban címet kapta, célközönsége pedig a vállalatirányítás és a döntés-előkészítő agronómusok voltak.

A rendezvényen Dr. Feldman Zsolt, államtitkár, Prof. Dr. Gyuricza Csaba a MATE rektora, Dr. Milics Gábor a Precíziós Gazdálkodási Egyesület elnöke, valamint Okner Péter az AgroVIR Kft. cégvezetőjének körében szólalt fel Hadászi László a KITE Zrt. innovációs főigazgatója és Mészáros Gábor rendszerfejlesztési igazgatónk is.

Hadázi lászló
Hadászi László, innovációs főigazgató

Előbbi a KITE Zrt. a precíziós gazdálkodási technológia kialakulásának történetét mutatta be a KITE-ben, valamint ismertette a 2020-ban útjára indított PGR (Precíziós Gazdálkodási Rendszer) létrehozásának okait és az azóta létrejött fejlődési irányzatokat. Mészáros Gábor pedig a PGR rendszer legújabb fejlesztéseit, a PrecZone adatfeldolgozási megoldásait és a termelési ciklus során felhasználható döntéstámogató applikációkat mutatta be a nagyközönségnek.

precíziós gazdálkodási rendszer
Mészáros Gábor, rendszerfejlesztési igazgató

A rendezvény záróakkordjában, a kerekasztalmegbeszélés keretében a sajtó kérdéseire adott válaszokban pedig a precíziós gazdálkodás mindennapi munkára való hatását boncolgatták.

Fotók: Agroinform