A Rauch immáron több mint 100 éves múltra tekint vissza a műtrágyaszóró-gyártásban. Az elmúlt években több alkalommal kaptak AGRITECHNICA innovációs díjat a különböző precíziós és technológiai megoldásaik. Most íme a nagyüzemi műtrágyaszórás zászlóshajója, a Rauch Axent vontatott műtrágyaszóró.

A Rauch kínálatában a függesztett műtrágyaszórók mellett megtalálható a vontatott kivitelű Rauch Axent típus is. A gyár kifejezetten a nagy gazdaságok számára fejlesztette ki az Axent 100.1 típusú vontatott műtrágyaszóróját, amely nagy teljesítményű precíz műtrágyaszórásra készült.

rauch axent KITE

Precíz műtrágya és mész kijuttatása egy géppel? Lehetséges!

A Rauch Axent különlegessége, hogy alkalmas műtrágya (AXIS-PowerPack egység) mellett mész (LIME-PowerPack egység) szórására is. A gyorskapcsoló rendszernek (Quick-change-system) köszönhetően akár kevesebb mint 10 perc alatt átalakítható a hátsó szóróegység a kívánt munkaműveletnek megfelelően.  

rauch

Precíz és nagy területteljesítményre hangolva

A gép műtrágyaszóró adapterének technológiája megegyezik egy hidraulikusan hajtott ISOBUS-os Axis-H műtrágyaszórójával.

rauch műtrágya

A nagy területteljesítményt a 9,4 m3-es tartály, illetve a granulált műtrágyák esetében maximálisan elérhető 50 m-es szórási szélesség garantálja.

Ráadásul az adagolás teljesen automatikusan történik a jól bevált Elektronikus Anyagáramlás Szabályozás (EMC) segítségével a tűpontos műtrágyaszórás jegyében.

rauch

A hidraulikusan működtetett támasztóláb-, illetve takaróponyva-mozgatás az alapfelszereltség részét képezik, de opcionálisan rendelhető különböző nyomtáv, gumizás, illetve kormányzott futómű.

Műszaki adatok

Maximális töltési mennyiség

8.400 kg

Tartálykapacitás

9.400 liter

Saját tömeg

4.250 kg szóró egység nélkül

Megengedett össztömeg

13.000 kg

Függőleges terhelés (alsó bekötés)

3.000 kg

Függőleges terhelés (felső bekötés)

2.000 kg

Hosszúság

7,70 m szóró egységgel

Teljes szélesség

2,55 m

Teljes magasság

3,15 m

Nyomtáv

2,0 m, 2,1 m, 2,15 m; 2,25 m

Szállítási sebesség

40 km/h

Teljesítményigény

min. 180 LE

 

Az elmúlt években tapasztalható műtrágyaár-emelkedés miatt is egyre fontosabbá válik a hatékony és tűpontos műtrágya-kijuttatás. Ha tehát nagy területteljesítményű, nagyüzemi és precíziós műtrágyaszórásra alkalmas gépre van szüksége, a Rauch Axent a kiváló választás!

További műszaki részletekért, valamint az aktuális Rauch akciókért keresse fel az Ön KITE gépértékesítőjét! https://www.kite.hu/kapcsolat