2022. február 14-én a Millenárison nyitotta meg kapuit a nagyszabású Álmok Álmodói 20 kiállítás, mely a legnagyobb magyar géniuszokat és találmányaikat tárja a nagyközönség elé az elkövetkezendő egy évben. Ebben az illusztris közegben kapott helyet a KITE Zrt. PGR rendszere is.

Űrkutatás, mezőgazdaság, matematika, orvoslás… Ezek a fogalmak látszólagosan nem hordoznak közös tartalmat, de ha megkapargatjuk a felszínt, rájövünk, hogy számos ponton csatlakoznak egymáshoz, érintik egymás kutatási területét. Elég csak arra gondolnunk, hogy a precíziós mezőgazdaság a műholdtechnológia eredményeit használja fel a termőképesség meghatározására.

A KITE Zrt. PGR rendszere tehát méltó helyet kapott a kiállítás agrártalálmányokat felvonultató részén. A legújabb mezőgazdasági kutatások a régmúlt magyar fejlesztéseivel együtt szép keretet adnak annak az eszmének, melyet a kiállítás mottója is hordoz, és az agráriumban is teret nyer, miszerint ezen a területen a világunk fejlődését is szolgáló magyar találmányok segítik az itt élők mindennapjait.

Kollégáink révén egy olyan nem mindennapi 4 négyzetméteres terepasztalt mutatunk be, mely a precíziós termelés teljes körforgását tárja a látogatók elé, illetve egy meteorológia állomás is helyet kapott az erre a célra létrehozott kiállításrészletben. Ehhez kapcsolódóan pedig - a PrecZone alkalmazásaink közül - a PrecMetet egy interaktív asztalon tesztelhetik a látogatók, és akár a hozzájuk legközelebb eső meteorológiai állomásunk adatait is le tudják olvasni.

Csatlakozunk a kiállítás létrehozóihoz, és mi is nagy szeretettel hívjuk Önöket a Millenáris Parkba, ahol játékos, örömteli és innovatív módon tekinthetik meg és tesztelhetik a világraszóló magyarok világformáló találmányait.

Továbbiak:

logo