A már két éve húzódó járványhelyzet egyik következményeként egyre többször hallhatunk gyártói ellátási láncok akadozásáról, szállítási problémákról, csúszásokról több iparágban is. Nos, szerencsére nem ez a helyzet a KITE Zrt.-nél, ahol készletről vásárolhatja meg új Kongskilde magágykészítőjét!

A magágykészítés a vetés előtti legfontosabb feladat, hiszen célja a vetéshez szükséges optimális magágy kialakítása. A tökéletes magágy kialakítása nemcsak a munkaművelet optimális idejétől függ, hanem  a magágykészítő konstrukciójától is.

A KITE Zrt.-nél most készletről vásárolhatja meg új Kongskilde magágykészítőjét, így akár már a szezon előtt géptelepén tudhatja új talajművelőjét. Természetesen mindezt csak a meghatározott készlet erejéig, így ha magágykészítő vásárlásán gondolkodik, érdemes mihamarabb felkeresnie KITE gépértékesítőjét! https://www.kite.hu/kapcsolat

Milyen előnyei vannak a Kongskilde magágykészítőnek?

A Kongskilde magágykészítők tavaszi és őszi vetésű növények magágyának előkészítésére alkalmas munkagépek. A rugós művelőtagok előtt elhelyezett simító lap elegyengeti a talajt, így a sima talajfelületen lehetővé válik az egyenletes mélységben történő magágykészítés.

A rugóskapákkal szerelt SGC és SQ kombinátorok jellemző tulajdonsága, hogy viszonylag könnyű tömege mellett is jó magágykészítést tesznek lehetővé a szántóföldi növénykultúrák alá, miközben kis vonóerőigény és emelőkapacitás iránti igény jelentkezik. A kapák felületkezelése, valamint a kapaszárak egyedülálló profilkialakítása hosszú élettartamot biztosít. 

kongskilde magágykészítő

A Super Q változatokon szerelt SQ kapák a 60°-os vágási szög hatására a nedves alsó talajréteget nem hozzák fel a talajfelszínre, viszont a kapa könnyedén hatol a talajba, és jó keverő hatása is van.

A pontos munkamélységet a művelőtagok között elhelyezett mélységállító kerekek biztosítják. A művelőtagok után a pálcás tömörítő hengerek elvégzik a rögök törését és a talaj lezárását. Szállítási helyzetben az oldalszárnyak hidraulikusan felcsukhatók, így a típustól függően 2,5, 3,0 és 3,5 m-es szállítási szélességgel közlekedhetünk.

További műszaki részletért, valamint a készleten lévő aktuális típusokért keresse KITE gépértékesítőjét! https://www.kite.hu/kapcsolat