Az újabb hatóanyag-kivonások miatt 2022-ben is érdemes már most megtervezni a növényvédelmi kezeléseket. A KITE Zrt. a kiváló hatékonysága miatt ajánlja partnerei számára a KarisTM 10 CS-t, mely a károsítók széles köre ellen alkalmazható és számos kultúrában engedélyezett rovarölő szer.

A KarisTM 10 CS egy korszerűbb formulációjú, széles engedélyezési körrel rendelkező piretroid készítmény, melynek taglózó hatása a használatát követően azonnal jelentkezik, így a rovarok rövid idő alatt elpusztulnak. A kapszulázott szuszpenzió (CS) formulációjának köszönhetően a hatóanyag a permetlé beszáradását követően szabadul fel, így biztonságosabb a humán felhasználóra.

A készítmény 100 g/l lambda-cihalotrin hatóanyagot tartalmazó, magas minőségű, mikrokapszulázott, kontakt hatású rovarölő szer, mely kiváló hatékonysággal rendelkezik a levéltetvek, lepkék és bogarak ellen, és hosszabb hatástartammal bír, mint a hagyományos formulációjú piretroidok.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a KarisTM 10 CS engedélyét visszavonta, a készítmény megvásárlására 2022.03.31-ig van lehetőség.

Felhasználását tekintve: a kalászosokban a levéltetvek, vetésfehérítő bogarak és gabonapoloskák ellen, cukorrépában barkók, bolhák és bagolylepke ellen, napraforgóban a levéltetvek, mezei poloskák és bagolylepkék ellen hatékonyan tudunk védekezni. Fontos kiemelni a készítmény kiváló hatékonyságát kukoricában a kukoricabogár, kukoricamoly és bagolylepke fajok, valamint repcében a levéltetvek, repcedarázs, repcebolha, ormányosbogarak és fénybogarak ellen. Továbbá almatermésű-, csonthéjas- és zöldségkultúrákban is számos kártevővel szemben bizonyította kiváló hatékonyságát. 

A mikrokapszulázott hatóanyagának köszönhetően a hatékonysága hosszabb időn keresztül megmarad, ezáltal a rovarok elhúzódó betelepülése esetén is folyamatos védelmet ad, ugyanis a kapszula megvédi a benne lévő hatóanyagot az UV-sugárzástól, ezáltal a kijuttatást követően lassabban bomlik el. Hatóanyaga kontakt-gyomorméreg, amely felvételét követően a rovarok idegrendszerében az ingerületátvitelben fontos szerepet játszó Na-ion csatornák áteresztőképességét befolyásolja, melynek következtében a rovarok mozgása rendellenessé válik, befejezik a táplálkozást és rövid idő alatt el is pusztulnak (taglózó hatás).   

vetésfehérítő
A szer hatékonyan veszi fel a harcot a vetésfehérítő bogárral

A védekezést minden esetben a kártevők imágóinak táblára történő betelepedése előtt közvetlen, illetve a lárvák tömeges kelésének idejére célszerű időzíteni, ekkor érhető el a legjobb hatás. Virágzó kultúrákban kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. A készítmény egy tenyészidőszakon belül kétszer is felhasználható, szükség esetén a permetezéseket 10-14 nap elteltével meg lehet ismételni.

Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat vagy keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat a következő elérhetőségeken: https://www.kite.hu/kapcsolat

A növényvédőszereket biztonságosan használja. Felhasználás kizárólag a címke és az engedélyokirat alapján lehetséges! Felhasználás előtt kérjük olvassa el a termék biztonságtechnikai adatlapját!