A KITE Zrt. képviseletében Szabó Levente, vezérigazgató és Zahorán Zalán, műszaki-kereskedelmi vezérigazgató-helyettes vettek részt kerekasztal-beszélgetéseken, ahol az agráriumot érintő aktuális problémák és kérdések kerültek terítékre. Emellett digitális szolgáltatásainkat is bemutattuk.

 

Szabó Levente először az immáron hagyományossá vált nyitó panelbeszélgetés résztvevője volt az első nap délelőttjén, ahol a mezőgazdaság vezető szakembereivel azt járták körül, hogy milyen új kihívásoknak kell megfelelniük a magyar gazdálkodóknak, illetve a következő években milyen megkerülhetetlen uniós fenntarthatósági feltételeknek kell eleget tenniük az új KAP-ban.

Majd a délután folyamán az Átrendeződés a magyar agrárintegrátori piacon – Milyen szolgáltatások között válogathatnak a gazdák? című beszélgetésben Makai Szabolccsal, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatójával, és Márton Lénárddal, az IKR Agrár Kft. kereskedelmi igazgatójával arról adtak tájékoztatást, hogy hogyan látják az integrátorok szerepét a magyar agráriumban.

Zahorán Zalán az előadásában, a „Forradalmi megújulás a gépesítésben és a digitalizációban” című szekcióban, a PGR rendszerünk PrecZone megoldásait mutatta be, illetve a záró kerekasztal-beszélgetésben pedig arról értekeztek, hogy milyen forrásokra számíthatnak a gazdálkodók, és melyek ma a rohamléptékkel fejlődő precíziós és digitalizációs fejlesztések legújabb trendjei.