Örömünkre szolgált, hogy az idei évben is pénzadománnyal segíthettük a Magyarok kenyere kezdeményezést, mely számos hazai szervezetet és vállalkozást is támogatásra indított. A megyei búzaadományokból készült liszt és pénzadomány helyi és határon túli karitatív szervezetekhez került.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezete 2021. október 9-én, Hajdúnánáson, a Behajtási Ünnepség keretein belül rendezte meg a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Adományozó Ünnepségét.

Hajdú-Bihar megyében idén 278 búzaadományozó csatlakozott a programhoz. Az elismerésre méltó összefogás eredményeként 50 tonna búzát sikerült összegyűjteni, melyből a Hajdú Gabona Zrt. Hajdúnánási Malomüzemében 30 tonna lisztet állítottak elő. Pénzadomány felajánlására is lehetőség nyílt, mely 93 nagylelkű megyei támogató jóvoltából meghaladja a 2,5 millió forintot.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlottak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket, családokat segítő szervezeteknek, határainkon innen, de a határainkon túl is.

A Magyar Örökség díjas program szervezését a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Magyarok Kenyere Alapítvány és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara végzi, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva az adományozásba. Az Alapítvány legfőbb célkitűzése, hogy a kárpát-medencei honfitársaink mellett a diaszpórában élő magyarságot is bevonja az adományozásba.