Mint azt már megszokhattuk a Bábolnai Gazdanapok nem csupán a gépek, eszközök és szolgáltatások bemutatásának helyszíne. Az idei évben is sor került néhány kísérő rendezvényre, mely a szakma aktuális kérdéseit járta körül. A pénteki napon mi is részt vettünk egy kerekasztal-beszélgetésen.

A precíziós gazdálkodás még soha nem látott ennyi pénzt! címmel került sor pénteken délelőtt arra a panelbeszélgetésre, melyen a mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatására kiírt pályázat ismérveit járta körül Milics Gábor, a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület elnöke, Hadászi László, a KITE Zrt. innovációs főigazgatója, Dr. Mesterházi Péter Ákos, az Axiál Kft. precíziós gazdálkodási csoportvezetője, Pecze Zsuzsanna, az IKR Agrár Kft. fejlesztési ágazatvezetője, Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi igazgatója, valamint Bányai Tibor, a Gazda Kontroll Kft. vezető szaktanácsadója.

bábolnai gazdanapok
Az esemény iránt nagy volt az érdeklődés

A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény konklúziója egybehangzó volt. Minden résztvevő egyetért abban, hogy a szolgáltató szektoron van most a legnagyobb felelősség, hogy sikeres legyen a digitális mezőgazdaság térnyerése. Mindenki számára létérdek, hogy olyan szolgáltatásokat biztosítsanak a gazdálkodóknak, melyeket biztonsággal és készségszinten használhatnak a precíziós gazdálkodásban a mindennapjaikban.