Már hagyományosan Dalmandon és Nádudvaron tartotta meg a KITE Zrt. a fajtabemutatóját. Nyár vége lévén most az őszi betakarítású növényekről esett szó. De ahogy megszokhattuk, nem csak a növényállományokat láthattuk a szántóföldön, hanem a technológiai hátteret is megismerhettük.

Augusztus 31-én és szeptember 7-én került sor a napraforgó, a kukorica, a szója és a cirok fajtasorainak bemutatására a KITE Zrt. szakembereinek tolmácsolásában Dalmandon és Nádudvaron. Ahogy Hadászi László, innovációs főigazgató beharangozójában is elhangzott, a rendezvény jelmondata 4 éve ugyanaz, és minden évben elmondhatjuk, hogy egyre inkább aktuális. Az idei év időjárási anomáliái ismételten bebizonyították, hogy a technológiai fegyelem és a jól megválasztott hibrid és fajta a megoldás a megfelelő hozam elérésére.

technológia
A technológiai fegyelem betartásával kiemelkedő eredményeket érhetünk el még szélsőséges körülmények között is

A rendezvényen ismételten azon technológiai elemekre esett a legnagyobb hangsúly, melyeknek nagy szerepe van a talajnedvesség megőrzésében, így segítve a sokszor kezelhetetlennek tűnő problémák kiküszöbölésében a gazdálkodókat.

A fajtasorok bemutatása közben nem csak az unikális genetikai jegyekről esett szó, a technológia elemek bemutatására is sor került, melyek közül a talajművelés, tápanyag-utánpótlás és növényvédelem kapta a legnagyobb szerepet. Ezt követően egy mozgógépbemutatóra invitálták a megjelenteket, ahol a Köckerling legújabb talajművelő eszközeit és vetőgépeit tárták a nézőközönség elé, mint például a Vector szántóföldi kultivátort vagy a Köckerling Vitu kombinált vetőgépet.

Köckerling allrounder
A Köckerling munkagépei is bemutatásra kerültek