A gazdaságok életében mindig nagy mérföldkövet jelent egy új beruházás. A KITE Zrt. hivatalos márkakereskedőként nem csupán egy beruházási terméket ad át a gazdálkodóknak, hanem egy kulcsot ad a kezébe ahhoz, hogy a gazdasága anyagi biztonságát fenntarthassa.

Mit nyújt ez a kulcs?
A biztonságos anyagi háttér nyugalmát.


A KITE komplex kereskedelmi és szolgáltatáskínálatának részeként célzott, növénytermesztéshez kapcsolódó finanszírozási tevékenységgel járul hozzá a partnerek likviditásának erősítéséhez, valamint a KITE által forgalmazott beruházási termékek, kiemelten a szántóföldi gépek, finanszírozásához kapcsolódó hitelközvetítői szolgáltatásokat is nyújt. Az elmúlt öt évben pedig már a mezőgazdasági biztosítási piac meghatározó szereplőjévé is vált.

Halasztott fizetés

A KITE Zrt. termelésfinanszírozási szolgáltatása célzott növénytermesztéshez kapcsolódó vásárlási keretet biztosít minősített partnerei számára, az adott gazdaság tevékenységéhez, igényeihez és lehetőségeihez igazított, változatos konstrukciókban. A vásárlási keret terhére partnereik inputokat, illetve bizonyos esetekben beruházási termékeket vásárolhatnak, valamint szolgáltatásaikat is igénybe vehetik.


A KITE Zrt.-nél a termelésfinanszírozás több évtizedes múltra tekint vissza. A 2000-es évek elején sok esetben a kialakult termelési viszonyok velejárója volt a termelési ciklus folyamán fellépő forráshiány. Ennek áthidalására nyújtott a társaság segítséget azzal, hogy folyamatosan kiszolgálta áruval a termelőket, akiknek az ellenérték kifizetésére a termény betakarítása és értékesítése után nyílt lehetősége. Ezt a fizetési formát nevezzük konstrukciós finanszírozásnak, mely Magyarországon a KITE Zrt.-nél érhető el a legszélesebb körben a szántóföldi-, a kertészeti- és az ültetvénytermesztés finanszírozásához egyaránt. Jelenleg közel 40 féle konstrukcióváltozatot kínálnak, melyeket folyamatosan tovább is fejlesztenek.


Ma már évente 60 milliárd forintot meghaladó vásárlási keretet biztosítanak több mint 7400 partnerüknek. Speciális szerződéseikkel gép-, illetve alkatrészvásárláshoz kapcsolódó – akár több éves - ütemezett részletfizetési lehetőséget, illetve a beruházási termékekhez a saját erőt megelőlegező megoldást is nyújtanak. Elérhető cégüknél a klasszikus kereskedelmi hitelezés is azon partnereik számára, akikkel a KITE Zrt. arra külön megállapodás keretében lehetőséget biztosít, mely folyamatos kiszolgálást, és az ehhez kapcsolódó fizetésre alapesetben 15 napos fizetési határidőt jelent.

Beruházási termékek finanszírozása

Egyablakos kiszolgálás keretében a teljes finanszírozási ügyintézést magára vállalja a KITE., finanszírozási szaktanácsadóik bevonásával. A KITE Hiteliroda legnagyobb előnye, hogy a gépvásárlást és a finanszírozást egy kézből érheti el partnerük, illetve feladata a KITE Zrt. által értékesített beruházási termékek, vagyis a standard mezőgazdasági gépek (traktor, kombájn, teleszkópos rakodó, munkagépek stb.), illetve a speciális berendezések (öntözőberendezések, komplett jégháló rendszerek, fóliasátor, Videokontroll precíziós szárítási megoldás stb.) finanszíroztatása közvetített szolgáltatásként. Finanszírozási szaktanácsadóik leveszik az ügyintézés gondját a gazdák válláról, gyors, átlátható és kényelmes ügymenetet biztosítanak. Gyakorlatuk és képzettségük garancia arra, hogy megtalálja a vállalkozása számára optimális finanszírozási megoldást.
A KITE Zrt. agrár- és műszaki szakértelmével, partner- és piacismeretére alapozott hitelközvetítői szolgáltatásával jelentősen hozzájárul az agrárium hatékonyságát szolgáló beruházások megvalósításához és partnerei kiszámítható fejlődéséhez. Igény esetén az ügylet lebonyolításához szükséges önerő előteremtése megoldható használtgép-beszámítással vagy KITE-s terményvásárlással is. A nagyobb értékű gépek, gépcsomagok esetén lehetőséget biztosítanak a gép árának rögzítésére forintban. A konstrukcióba beépíthető a finanszírozási futamidőre szóló teljes körű vagyonbiztosítás is. A futamidő akár 7 év is lehet. A kamatozás lehet fix vagy változó, a partner választása szerint. Jelenleg összesen 6 lízingcéggel van aktív kapcsolatuk.

Az alábbiakban tekintsék meg a témában készített riportunkat:

">

Biztosításban is otthon

A KITE Zrt. 2016-ban lépett be a biztosítás-közvetítői piacra, és mára a mezőgazdasági és ipari biztosításközvetítés meghatározó szereplőjévé vált. A KITE Alkusz a tevékenysége során a megbízó partnerek nevében jár el, az ő érdekeiket képviseli független biztosításközvetítőként. A Magyarországon bejegyzett vagy magyarországi fiókteleppel rendelkező biztosítótársaságok jelentős részével kapcsolatban áll, így több megoldási lehetőséget tud ajánlani partnerei igényeinek és kockázatainak lefedésére.
Az országos üzletkötői hálózata folyamatosan bővül, ezzel egyidőben mezőgazdasági biztosítási kínálatának továbbfejlesztésén dolgozik. Az alkuszi tevékenységet a Magyar Nemzeti Bank felügyeli. Munkájukat az új európai uniós biztosítási értékesítési direktíva szerint, a GDPR hatálya alá eső szabályok betartásának folyamatos ellenőrzésével végzik.

A KITE munkatársainak partnerismeretére, agrár- és műszaki szakértelmére alapozva gazdaságra szabott, egyedi biztosítási konstrukciókkal segítenek a legjobb biztosítási ajánlat megtalálásában. A magyar mezőgazdaságban tapasztalható biztosítási kultúra, tudatosság és gyakorlatok javítására törekszenek. A piac visszajelzései alapján jelentős fejlődési potenciál van a biztosító társaságokkal és a KITE többi üzletágával közösen fejlesztett új, saját termékek bevezetésében és elterjesztésében.

Amennyiben termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatban további információkra van szüksége, kérjük, keresse kollégáinkat, akik egyedi ajánlatokkal készséggel állnak rendelkezésére.


Önhöz legközelebbi értékesítőink elérhetőségéről a linkre kattintva tájékozódhat. Keressen minket bizalommal!