Az államalapítás és az államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából megrendezett eseményen augusztus 19-én Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója vette át a Precíziós Gazdálkodási Rendszer létrehozásáért az Agrár Innovációs Díjat.

A KITE Zrt. Precíziós Gazdálkodási Rendszere (PGR) idén márciusban nyerte el a Magyar Innovációs Szövetség elismerését, az ünnepélyes díjátadásra viszont csak most, augusztus 20-a alkalmából került sor. A Pesti Vigadó Dísztermében megrendezett eseményen Szabó Levente vezérigazgató dr. Nagy István agrárminisztertől és dr. Birkner Zoltántól, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökétől vette át a megtisztelő kitüntetést.

A PGR megalkotásával egy olyan informatikai szolgáltatásrendszert hozott létre a KITE Zrt., amely az innovatív műszaki, agrotechnológiai és informatikai megoldásaik közös platformon megjelenő integrációjaként az agrármenedzsment új generációját jelenti. A rendszer három részegysége a Precíziós technológia, a Partner Profit Program és a digitális alkalmazásokat tartalmazó PrecZone.

Szabó Levente és Hadászi László
Szabó Levente vezérigazgató és Hadászi László innovációs főigazgató az Agrár Innovációs Díjjal

A fejlécképen balról jobbra dr. Nagy István agrárminiszter, Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója és dr. Birkner Zoltán, a  Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke látható.