2016. június végén Budapesten szervezte meg éves kereskedői találkozóját a Valente Srl olasz cég. 

Ismerősen csenghet a név a hazai gyümölcs- illetve szőlőtermelők körében, ugyanis a KITE Zrt. 2010 óta forgalmazza Magyarországon a cég támrendszereit, illetve jéghálóit. Az 1960-ban alapított vállalat első ízben szervezte Olaszországon kívül a találkozót. Az, hogy éppen Magyarországra esett a választás köszönhető az elmúlt évek dinamikus forgalmi növekményének, amit a KITE Zrt. elért – hangoztatta Alessandro Valente tulajdonos-igazgató. Az eseményen részt vettek a hazánkkal szomszédos országok disztribútorai, de jelen voltak többek között lengyel, angol, francia, görög és holland kereskedők is.

Az esemény hivatalos részén Cristian Ferrari kereskedelmi igazgató ismertette a cég eredményeit, és mutatta be helyét az európai piacon. Emellett beszámolt az első sikerekről a tengerentúlról is. Fontos szerepet szán a cég a termék- és technológiafejlesztésnek – folyamatosan megfelelve a változó igényeknek. Ezek közül talán ki lehet emelni a Koncreto márkanevű betonoszlopokat, amelyek amellett, hogy a súlyuk mintegy 15%-al könnyebb, erősebbek a hagyományos oszlopoknál.

Az esemény arra is kiváló alkalmat biztosított, hogy a külföldi kereskedők megismerhessék a KITE Zrt. munkáját, eredményeit. A legtöbben első alkalommal jártak Magyarországon, így elismerő szavakkal méltatták Budapest szépségeit, valamint a Hilltopnál is tapasztalt magyaros vendégszeretet, ígéretet téve arra, hogy családjaikkal is visszatérnek.