Ismét megrendezték Nyírmadán a KITE Zrt., a UPL Hungary Kft. és a Yara Kft. közös, immáron hagyományosnak tekinthető rendezvényét Poór Miklós ültetvényében. A három cég közösen mutatta be augusztus 5-én az érdeklődőknek a legmodernebb, intenzív almatechnológiához szükséges kínálatát.

A KITE Zrt. részéről Sira Márk és Lizák Gábor mutatták be a legújabb fejlesztéseket és gépes portfóliónk új tagjait.

Sira Márk a klubfajtákról, azon belül is a Modiról beszélt a termelőknek. Bemutatta, hogy milyen lehetőségei vannak ma annak, aki egy ilyen zárt rendszerhez kíván csatlakozni termesztőként. Jelenleg Magyarországon klubfajták termesztésére nincs lehetőség, azonban a hazai almatermesztés versenyképességének fenntartása érdekében nyitnunk kell az ilyen lehetőségek felé is.

A KITE portfóliója
A KITE Zrt. gépes portfoliója a rendezvényen

A KITE Zrt. kilenc fajta közül, hazai körülmények során történő, hosszas tesztelés eredményeképpen választotta ki a Modit, mely egy ízében és megjelenésében is piacos fajta. Kellemesen savanykás és édes egyben, lédús, hívogatóan piros héjú csupán egy leheletnyi sárga színnel és méretében is megfelel a fogyasztói igényeknek.

Lizák Gábor gépértékesítő kollégánk az új Manez y Lozano permetezőcsaládot mutatta be, melynek a KITE Zrt. az egyetlen és hivatalos forgalmazója ma Magyarországon. A spanyol gyártó kizárólag permetezőgépekre szakosodott, évente 700-800 gépet gyártanak. A márka egyedülálló jellemzője, hogy saját maga gyártja a minimális karbantartást igénylő, öntvényből készült dugattyús szivattyúit. Az after-sales tevékenységét híresen magas szinten végzi, így a magyar termesztők ilyen igényeit is maximálisan ki tudja majd szolgálni. A termékcsaládból Twister S6 2000 és a Dinamic 2000 tagokat mutatták be az eseményen.

Manez i lozano
A Manez y Lozano Twister permetezőgépe