Együttműködésük 8. évfordulóját ünnepli a KITE Zrt. és a Köckerling GmbH & Co. KG vállalata 2021-ben, amelyről a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett 2021-es Szántóföldi Napok és AgrárgépShow szabadtéri agrárszakmai kiállításon emlékezett meg a két cég.

Köckerling gépek a német precizitás jegyében

Az immáron több mint 60 éves múltra visszatekintő Köckerling gyárat Németországban egy testvérpár alapította. A cég jelenleg is családi tulajdonban van, hiszen napjainkban az alapító Friedrich Köckerling lánya, Christiane Köckerling vezeti a céget.

Köckerling vector
Köckerling Vector

Az elsősorban szántóföldi talajművelő gépeket és vetőgépeket gyártó Köckerling gépei a prémium kategóriába tartoznak, köszönhetően a folyamatos innovációnak, a minőségi anyaghasználatnak és a modern gyártási technológiának.

A KITE Zrt. mint az egyetlen hivatalos új Köckerling gépforgalmazó Magyarországon

A KITE Zrt. és a Köckerling kapcsolata immáron 8 évre tekint vissza. Azóta több száz új Köckerling munkagép és vetőgép talált gazdára hazánkban. A sikeres együttműködésnek köszönhetően 2021 júliusától a KITE Zrt. vált az egyedüli hivatalos új Köckerling gépek forgalmazójává Magyarországon!

Jelenleg a portfólióban nagy népszerűségnek örvendenek a talajművelő gépek (Köckerling Vector szántóföldi nehéz kultivátor, Köckerling Rebell rövidtárcsák, Köckerling Allrounder), a sűrűsoros vetőgépek (Köckerling Vitu és Ultima) és az innovatív, több funkciót is betöltő iker tartályrendszerrel rendelkező Köckerling Boxer munkagép.

Köckerling Vitu
Köckerling Vitu vetőgép

A KITE Zrt.-nél is stratégiai fontosságú gépcsalád a Köckerling, így a kereskedelmi demók mellett szinte az összes KITE szántóföldi rendezvényen vagy a különböző gépkiállításokon találkozhatnak Köckerling géppel, gépekkel a KITE standnál, legutoljára például a 2021. június 9-10-én Mezőfalván megrendezett NAK gépkiállításon, ahol munka közben is megtekinthették a kilátogatók a különböző Köckerling gépeket.

Köckerling gépek a 2021-es NAK mozgógép bemutatóján
Köckerling gépek a 2021-es NAK mozgógép bemutatóján

A fő képen:

Orbán Ernő, a KITE Zrt. gépkereskedelmi üzletág-igazgatója és Jens Michels, a Köckerling magyarországi képviselője a NAK rendezvényen