A Zyntern.com 2021-ben immár negyedik alkalommal végzett átfogó kutatást a pályakezdők álláskeresési preferenciáiról, mely többek között kitért a fiatalok munkahelyválasztási tényezőire, pályakezdő fizetési igényükre és a legvonzóbb munkaadókra. A KITE Zrt. is előkelő helyen végzett.

Az állásportál már a tavalyi évben is feltérképezte, hogy mely munkáltatók nyerték el leginkább a Z generáció (16-28 éves korosztály) szimpátiáját. A KITE Zrt. akkor agrár- és élelmezéstudományi kategóriában az előkelő második helyen végzett.

Örömmel tudatjuk, hogy az idei évben ezt az eredményt is sikerült felülmúlni, hiszen agrár kategóriában cégünket választották meg a legvonzóbb munkahelynek a kutatásban résztvevő fiatalok.

A Zytern.com állásportál országos kutatása során a pályakezdő 16-28 éves korosztály munkaerőpiaci preferenciái álltak a középpontban. A felmérés 2021 áprilisában zárult le, és több mint 4000 fiatal töltötte ki a 30+ kérdéses kérdőívet.

A válaszokból kiderült, hogy a Z generáció az elsődleges munkahelyválasztási szempontok között tartja számon a pozitív munkahelyi légkört, a nyitott, támogató vezetőket és a cégen belüli előrelépési lehetőségeket.