A KITE Zrt. által is szponzorált Hungária Lovas Sport Egyesület szervezésében 3 napos lovaspóló versenyt rendeztek június elején Etyeken. A KITE Zrt.-t képviselő csapat, akik a La Ballena Polo Club (Budakeszi) játékosai, az előkelő 3. helyezést érték el, amihez ezúton is szívből gratulálunk!

A Hungária LSE célja a lovaspóló sport tradícióinak népszerűsítésén keresztül elősegíteni ennek a sportágnak a világháború előtti szintre hozatalát Magyarországon, valamint a lovas kultúra hagyományainak ápolásán keresztül segíteni az iskoláskorúak, fiatalok sportághoz való kötődését. Az egyesület hazai és nemzetközi versenyek, találkozók, szakmai bemutatók, fórumok, előadások szervezésével is igyekszik felhívni a figyelmet a szabadidős sportolás fontosságára. Mindezek mellett a díjugrató sportban is támogatja a lovak, a versenyzők és az utánpótlás fejlődését, versenyeztetését.

díjátadás

A lovaspóló nem könnyű sport, valójában a játékosoknak és a lovaknak is nagyon megterhelő. A lovaspólóban használt lovakat kifejezetten erre a célra tenyésztik és oktatják. A csapat sikere a lovakon is múlik (pl: képesnek kell lennie arra, hogy vágta közben ütközzön, hirtelen megálljon, gyorsan irányt váltson, stb.). A lovak védelme érdekében egy ló nem alkalmazható két egymást követő chuckerben (a mérkőzés 4 játékrészre -úgynevezett chukkerra- van felosztva), ami miatt minden játékos mérkőzésenként legalább 2 lovat használ. A lovaspóló, ahogy már említettük a játékosok számára is komoly fizikai és szellemi kihívást jelent, amihez több évnyi kemény munka és gyakorlás szükséges. Az igazi pólójátékos gyors helyzetfelismerő és döntési képességgel, nagyon jó reflexekkel, kiváló labda- és ütőérzékkel, valamint magas szintű lovas tudással rendelkezik.

lovaspólózók

A fentiek tükrében a lovaspóló pályák karbantartása, főleg egy John Deere ZTRAKTM fűnyíró traktorral, csak egy pihentető időtöltés. Kimagasló fordulékonyságukkal, nagy kapacitású kaszaházaikkal és egyes modellek esetén akár 19,3 km/h sebességükkel jelentősen hozzájárulnak nagy területeken is a gyönyörűen nyírt pázsit kialakításához és rendszeres gondozásához.

John Deere ZTrak

Tekintse meg a John Deere Ztrak helyben forduló fűnyíró traktorok széles választékát saját szemével a Budaörsön található üzletünkben, illetve az alábbi oldalon:

https://kiteparkapolas.hu/oldal/john-deere-helyben-fordulo-funyirok