Amikor egy termelő megvásárol egy gépet, jószerével nem arra gondol, hogy egy „dísztárgyat” vásárolt, hanem, hogy egy - a gazdálkodásába illeszthető - munkaeszközt, melyet biztonságban és hatékonyan kíván használni. Mutatjuk mit jelent az Ön számára ez a kulcs.

A mindenre kiterjedő releváns tudást.

A KITE Zrt. ehhez kíván hozzájárulni az oktatási rendszerével, mellyel nem csak a gazdálkodóknak szeretne segítséget nyújtani az okszerű és releváns döntések meghozatalában, hanem a kollégáit is a legkorszerűbb információkkal látja el annak érdekében, hogy mindenben a termelők segítségére lehessenek.

Segítünk, hogy sikeres legyen a géphasználat

A szakemberek és gépkezelők számára szervezett gyakorlati oktatások keretében sajátíthatják el a KITE Zrt.-től megvásárolt mezőgazdasági gépek professzionális szintű kezeléséhez szükséges ismereteket. Minden esetben típusspecifikusan kerülnek ismertetésre az egyes berendezések, valamint a hozzájuk tartozó innovatív megoldások (JDLinkTM, Expert Alert, stb.). A képzés keretein belül a szakemberek teljes körűen megismerhetik az általuk használt gép kezelését, hogy a megvásárolt prémium termékekben rejlő többlet tudást megfelelően ki tudják használni, illetve naprakész tudást kapjanak a nagy értékű gépekhez. Azok számára is van egy jó hírünk, akik speciális gépekkel rendelkeznek. Igény szerint számukra egyedi oktatásokat tudunk szervezni az adott gépről.

Szántóföldi bemutatók

 A személyes találkozás értéke a mindennapi életünkben folyamatosan felértékelődik. A gazdasági életben sincs ez másként, hiszen a tapasztalatokon alapuló tudás átadása a kézzel fogható eredmények bemutatásával és megismerésével lesz teljes.

Így amint lehetőségünk van ismét megnyitjuk a kapuikat és szeretettel várjuk a termelő partnereiket a tőlünk már jól megszokott eszmecserére a szabad levegőn.

Növényvédelmi és precíziós szakemberek képzése

A hagyományok szerint a KITE Zrt. a Debreceni Egyetem Kancellária Továbbképzési Központtal és a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamrával együttműködve, szervez továbbképzéseket a partnergazdaságok növényvédelmi szakmérnökei részére. A képzés a mérnök-továbbképzés rendszerébe illeszkedik, melyről a résztvevők továbbképzési tanúsítványt kapnak. A kapott tanúsítványt a felsőfokú növényvédelmi szakemberek, annak ötévente esedékes meghosszabbításához is felhasználhatják, melyet a megyei Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság elfogad. A növényvédelmi továbbképzés tematikája a Magyar Mérnöki és Növényorvosi Kamara által előírtak szerint kerül összeállításra. A továbbképzés mellett, immáron negyedik éve 2017-ben került megrendezésre a KITE Zrt. első precíziós gazdálkodási képzése, mely a legújabb precíziós ismereteket tárja a résztvevők elé.

A KITE Zrt. a precíziós oktatás egyik központja

2019-től a KITE Zrt. Innovációs Központja a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszékeként működik és a nagy múltú intézmény hallgatóinak segít eligazodni a digitális megoldások (nem is annyira bonyolult) útvesztőiben.

Partnerünkkel készített interjút láthatják: 

">

A középiskoláktól az egyetemig biztosítunk lehetőséget a fejlődésre

Duális képzéseikkel és gyakorlati lehetőségeikkel már a szakközépiskolákban felhívjuk a diákok figyelmét arra, hogy milyen lehetőségeik vannak a KITE Zrt.-vel karöltve. A fiatalok így az iskolai tanítás mellett a gyakorlatban is szerezhetnek olyan tudást, mellyel felvértezve könnyebben nézhetnek szembe a majdani munkaerőpiaci elvárásokkal, de természetesen a KITE kötelékeiben is biztosítunk számukra lehetőséget.

Szakembereink képzése a hathatós segítségért

A KITE Zrt. számára a legfontosabb küldetés az, hogy a magyar mezőgazdasági termelésbe a legmodernebb technológiát adaptálja. Ezért tartjuk kiemelten fontosnak a kollégáink folyamatos belső képzését, mellyel a legújabb ismereteket sajátíthatják el és adhatják tovább a partnereiknek legyen az műszaki, agronómiai, vagy digitális információ.