Az előttünk álló pályázati lehetőségek hívták életre a mostani két állomásos rendezvénysorozatot Nádudvaron és Dalmandon a sokat ígérő „Teljesség igényével” címmel. A hangsúlyt a digitális áltállással kapcsolatos pályázatra és az abban szereplő technológiai eszközökre, szolgáltatásokra helyezték.

Ahogyan az már megszokott, a KITE ilyen horderejű rendezvényei esetében, Szabó Levente, vezérigazgató megnyitó beszédének szavai hangzottak el elsőként a Nádudvari Logisztikai Központ udvarán megépített rendezvénysátorban. Előadása a precíziós gazdálkodás témáját járta körül, megerősítve annak tényét, hogy a KITE Zrt. az elmúlt 10 évben mindent megtett annak érdekében, hogy a nagy szántóföldi kultúrák tekintetében a precíziós technológia minden elemét kifejlessze és egymásra építse, illetve minden ehhez szükséges eszközt a partnerei rendelkezésére bocsásson, hogy a következő 10 év közös munkáját megalapozza. Az előttünk álló digitális átállás folyamatára tehát felkészültünk, és ott állunk az elkövetkezendő években mindenki mellett, aki velük együtt kíván erre az útra lépni.

Szabó Levente

Ezt a gondolatmenetet követte Hadászi László is, a KITE Zrt. innovációs főigazgatója, aki bemutatta az új pályázat várható feltételrendszerét és kitért arra is, hogy a digitális átállást a jövőben senki sem kerülheti el, hiszen olyan feltételeknek kell majd megfelelnie a gazdatársadalomnak, melyek kikerülhetetlenné teszik ezt a lépést. Gondoljunk csak a fenntarthatósági, vagy a környezetvédelmi elvárásokra, melyek alapvető céljaik mentén hatással lehetnek a termelés hatékonyságára is, és amelyekre a digitális eszközökkel és szolgáltatásokkal megtámogatott mezőgazdaság adhat csak választ.

A KITE Zrt. ahogy mindig, most is készen áll segíteni a partnereit a digitális átállást megtámogató pályázat esetében, hiszen a megpályázható termékek és szolgáltatások mellett a pályázati anyag összeállításában és az egyéb feltételek teljesítésében (finanszírozás, biztosítás) is számíthatnak ránk az első kapavágástól végig, a pályázat öt éves fenntartási időszakán át.

Rendezvény szántóföld

Ezt az elgondolást folytatta Zahorán Zalán műszaki kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, aki a pályázat egyes részeit taglalva (helyspecifikus gazdálkodásra alkalmas erőgépek, betakarítógépek, precíziós gazdálkodásra alkalmas munkagépek, döntéstámogató eszközök, 10 évnél nem régebbi gépek, eszközök precíziós felokosítása) felvázolta a jelenlévőknek, hogy a különböző termékcsoportok esetén milyen szolgáltatási és szaktanácsadási rendszerrel áll a KITE Zrt. a partnerei rendelkezésére, amelyek lehetővé teszik a teljeskörű megfelelést a pályázat feltételrendszerének, és a pályázati ciklusban is a termelő rendelkezésére állnak.

A rendezvény további részeiben ezeket a termékköröket mutatták be, a pályázatban foglaltak alapján összeállított kínálatot tekinthették meg az érdeklődők. A KITE Zrt. gépkínálatának azon tagjait sorakoztattuk fel, amelyek komplexen szolgálják a precíziós technológiát, lépésről lépésre, de kompletten is beilleszthetők az adatalapú gazdálkodás folyamatába. Majd azokat a kísérleti szántóföldi parcellákat látogathatták meg az érdeklődők, melyek azt bizonyították, hogy a technológia és az eszközök együttes munkája professzionális megoldást kínál a termelőknek.

árpa a földön