A Pécsinger család évtizedek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, továbbá a tevékenységeik között megtalálható a szántóföldi növénytermesztés is. A gazdaság alapjait az agrármérnök édesapa tette le, akire a stratégiai döntésekben a mai napig számíthat fia.

Az ifjabb Pécsinger Jánossal a győrújbaráti szőlőbirtokukon beszélgettünk arról, hogy mi alapján választják ki a gépeiket és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat.

Milyen a gépparkjuk összetétele?

A gépparkunkat tekintve kizárólag a KITE Zrt.-től vásárolt gépeink vannak, bár van egy MTZ-nk is, de azt gondolom, hogy az minden udvarba kell. A 90 LE-től kb. 340 LE-ig vannak John Deere gépeink, gyakorlatilag a szőlészeti művelőgépektől kezdve egészen a nagy szántóföldi gépekig. A betakarítás oldalán Pellenc gépekkel és John Deere rotoros kombájnnal dolgozunk.

Gépberuházás során milyen szempontokat vesznek figyelembe?

Amikor gépet vásárolunk vagy az éves általánydíjas szervizszerződésünket hosszabbítjuk meg, akkor mindig elmondom, hogy mi azért választjuk a KITE Zrt.-t, mert tulajdonképpen nemcsak a gépet vásároljuk meg, hanem azt a rengeteg kollégát, azt sok szakértelmet, hozzáállást és rugalmasságot, ahogy ők viszonyulnak felénk, ami azt gondolom, hogy elengedhetetlen. Ezeket a gépeket üzemeltetni ugyanis az egyik legnagyobb kihívás, amelyhez tényleg szakértelem kell, amit mi tőlük megkapunk.

Mit nyújt a gazdaságuknak a hivatalos márkakereskedő?

A márkakereskedő segítségével számos olyan programban volt lehetőségünk részt venni, mint például a felülvizsgálatok, az időszakos javítóprogramok vagy az esetleges visszahívások. Azt gondolom, hogy itt maradéktalanul biztonságban vagyunk.

Pécsinger

Vettek-e igénybe különböző szolgáltatásokat a gépvásárláskor és a gépéletút során? Ha igen, mennyire elégedettek azokkal?

Mi a KITE Zrt.-nek talán az összes szolgáltatását használjuk, mindenben partnerek vagyunk. A KITE Alkusz a biztosításainkért felel, alkatrész ágazattal és a szervizhálózattal pedig napi kapcsolatban vagyunk. Kifogástalan az együttműködésünk. Természetesen minden jó házasságban vannak nehéz pillanatok, de az elmúlt éveket tekintve mindent, amit kellett, meg tudtunk közösen oldani.

Mennyire fontos, hogy a gépparkjuk szervizelésénél a gyártó hivatalos márkakereskedőjének kollégái lássák el a szervizfeladatokat?

Amikor a garancia letelik, lehetőség van kiterjesztett jótállásra is. Mi folyamatos szerződéses viszonyban állunk a KITE Zrt. csapatával, mert azt gondolom, hogy ez biztonságot ad a gazdaságunknak. Számunkra nagyon fontos, hogy optimális időben odaérjünk a földekre, és el tudjuk végezni a feladatainkat, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy stabil legyen a gépek műszaki színvonala és a mögötte álló szakmai háttér.

Milyen fejlesztéseket terveznek a gazdaságukban?

A precíziós gazdálkodás terén szeretnénk a jövőben előre lépni, valamint olyan gépeket és gépkapcsolatokat vásárolni, melyek ennek az elvnek a mentén szolgálják majd a gazdaságunkat.

Nézzék meg a partnerünkkel készített interjút! 

">