A KITE Zrt. kínálatában elérhetők a francia Pellenc cég prémium szőlőfeldolgozó eszközei, amellyel tovább növelheti a leszüretelt szőlő minőségét. Teljes körű szolgáltatásainkkal segítséget tudunk nyújtani a pályázatírás és a közbeszerzés területén is.

PELLENC SELECTIV’ PROCESS WINERY  - bogyózó és válogató asztal - 99,8% tisztaság és teljes bogyók!­*

A SELECTIV’ PROCESS bogyózó kombinálja magas frekvenciájú verőléceket és válogató görgőket, amelyek segítségével rendkívül kíméletes bogyózás mellett minden zöld részt el tud távolítani.

Bogyózás a bogyók megsértése nélkül. A lineáris magas frekvenciájú bogyózó segítségével a bogyók és a szár gyengéd elválasztása vibrációval történik: a bogyók, és a szár is épek maradnak.  

Válogat és eltávolítja a zöld részeket. A görgős válogató asztalon először a válogatás előkészítése megy végbe: a lé és az apró anyagok (magok, éretlen bogyók, apró rovarok) eltávolítása, valamint a szárrészek irányba állítása a nagyobb görgők segítségével. Ezután történik a bogyóválogatás és a zöld részek, mint a szár, a levelek és az idegen testek eltávolítása (kisebb, tüskés görgők). 

1.Anyagáram iránya

2.Bogyózó ujjak

3.Etető rész
 

PELLENC VISION 2 – optikai válogató asztal - A tökéletes válogatás!

A VISION 2 válogató asztal optikai válogató rendszere segítségével szelektálja ki a különböző zöld részeket, idegen testeket, töppedt vagy nem egészséges bogyókat. Beállítható a szín, méret vagy alak szerinti válogatás, állandó minősséggel az egész műszakban.

Előkészítés: A feldolgozandó szőlő egyenletes eloszlatása és a lé elvezetése a vibráló asztal segítségével.

Szállító szalag: A kék színű szállítószalag segít a válogató rendszernek a pontos szín szerinti válogatásban.

Elemzés: A kamera folyamatosan rögzíti a szalag által szállított szőlőt. A PELLENC válogató szoftvere elemzi a képeket aszerint, hogy milyen szintű válogatás lett beállítva.Válogatás: A fúvókák eltávolítják a nem szükséges elemeket (zöld részek, éretlen vagy beteg bogyók, száraz bogyók) a kompresszorral működtetett légfúvókákkal felszerelt tengely segítségével.

* A 2011-ben kézzel szüretelt Merlot állományokban elvégzett IFV teszt eredményei szerint.

 

További információért kérjük keressék kollégáinkat!

Csiha Attila András   

Szőlő ágazati vezető, Kertészeti Üzletág           

e-mail:  csihaattila@kite.hu

mobil: 06-30/605-33-65 

 

Olajos Sándor  

Üzletági speciális gépértékesitési menedzser, Gépkereskedelmi Üzletág

e-mail: olajossandor@kite.hu

mobil: 06-30/995-56-82