Az angol JCB gyár piacra dobja a Loadall teleszkópos rakodók erősebb, a Euro Stage V kibocsátási előírásoknak megfelelő motorokkal felszerelt, új sorozatát, valamint további modelljeiben is elérhetővé teszi az egyedülálló DualTech fokozatmentes sebességváltót.

Ez a több szakmai elismerést is elnyert sebességváltó, amely az alacsony sebességnél alkalmazott hidrosztatikus meghajtást a magasabb sebességtartományban mechanikus, közvetlen meghajtással kombinálva a teljesítmény és a sokoldalúság optimális párosát kínálja, már nem csak a felsőkategóriás Loadall III sorozat sajátja: mostantól egyre több mezőgazdasági és ipari felhasználó számára válik elérhetővé. A DualTech VT sebességváltó ezentúl az AGRI Super változatokhoz, valamint a legkisebb teljes méretű Loadall géphez, az 532-60 modellhez is rendelhető.

Az új, nagy platformos Loadall sorozat felfrissítése a következőkből áll:

  • AGRI, AGRI Super, AGRI Xtra felszereltségek már 109 Le, 130 Le és 150 Le kimenő teljesítménnyel
  • A DualTech VT további modellekben érhető el, köztük az új 532-60 AGRI Superben is
  • 40 km/h végsebesség alapfelszereltségként a 6, 7 és 9,5 méteres modellekben
  • Az új Auto Stop rendszer leállítja az alapjáraton hagyott motort, ezáltal csökkenti az üzemanyag-pazarlást

A JCB mezőgazdasági ágazatának ügyvezető igazgatója, John Smith a következőket mondta az újdonságokról: „A DualTech VT a felsőkategóriás mezőgazdasági Loadall termékcsaládunk rendkívül sikeres és népszerű sebességváltója, melyet most a mezőgazdasági vállalkozások még szélesebb köre számára teszünk elérhetővé az AGRI Super felszereltségi csomagban és a 2020 elején bemutatott 3,2 tonnás, 6 méteres 532-60 modellünkben.

„A felhasználói tapasztalatok és a LiveLink távfelügyeleti rendszerünk adatai egyaránt megerősítették, hogy ez az egyedülállóan sokoldalú és remek képességekkel rendelkező sebességváltó növeli a termelékenységet és javítja az üzemanyag-hatékonyságot. Kényelmesen használható és valóban egyszerre kínálja a hidrosztatikus és a terhelés alatt kapcsolható (powershift) hajtóművek összes előnyét”.

A további paraméterekről ide kattintva olvashat!