Az idei év nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megerősödjenek az online tér adta lehetőségek a közös eszmecserékre. Az agrárszektor idei téli konferenciájának is a világháló adott otthont, és természetesen a téma, a digitális megoldások előre törése mellett a járvány mezőgazdaságra vetített hatása volt.

Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója a napkezdő plenáris szekció kerekasztalbeszélgetésének résztvevője volt, mely az agrárgazdaság támogatási, termelési, beruházási és piaci lehetőségeit járta körül a vírusválságban. 2020 értékelése után a jövő év történéseinek prognosztizálását kérték a résztvevőktől, mellyel kapcsolatban vezérigazgató úr elmondta, hogy a digitális megoldások elterjedését a mezőgazdasági szektorban megalapozta ez az év, és ez a fejlődés a jövő évben töretlen marad, hiszen ezek alapjaiban segíthetik a gazdálkodás fejlesztését.

A nap folyamán Hadászi László, innovációs főigazgató a precíziós gazdálkodás és agrárdigitalizáció szekcióban a januárban útjára indított pgr.hu aktualitásairól, a PrecZone applikációinak fejlesztéseiről tartott előadást, majd részt vett egy kerekasztalbeszélgetésen is, melynek szintén a járvány hatása volt a témája, csak ebben az esetben a digitalizáció jelenlétére a mezőgazdaságban.

Szendi Jenő az Öntözési Üzletág igazgatója az öntözésfejlesztésről szóló szekcióban szerepelt egy kerekasztalmegbeszélésen, ahol az öntözés szerepének a fontosságát hangsúlyozta, elmondta, hogy egy teljesen új gondolkodásmódot, és gazdálkodási formát igényel a termelőtől az öntözés bevezetése, de sokkal nagyobb termelési biztonságot is adhat.