Érdemes a gépelőrendelési akció keretében megrendelnie Köckerling munkagépét vagy vetőgépét 2020. október 1. és 2020. december 15. közötti időszakban, hiszen az akció keretében kedvezőbb áron vásárolhatja meg 2021-re a kiszemelt eszközét. Íme néhány fontosabb újdonság a Köckerling háza tájáról.

Köckerling Rebell rövidtárcsák és újdonságok

A Köckerling Rebell kompakt tárcsás boronákat a sokoldalú felhasználhatóság jellemzi. A Rebell gépcsalád függesztett és félig függesztett gépekből áll 3-tól 8 m-es munkaszélességig. Segítségükkel hatékonyan elvégezhető az olyan problémás növényi maradványok, mint a nagy tömegű kukoricaszár, a megdőlt gabona, vagy a magas növésű köztes növény bedolgozása is.
Több részletében is megújult a Köckerling Rebell családjának Classic-T elnevezésű vontatott változata. Az egyik egy 360 mm átmérőjű késes aprítóhenger, ami a gép elején található. A megfelelően beállított henger a hosszanti elrendezésű kések segítségével a nagyobb szármaradványok előzetes aprításával, valamint a talaj felső 1-2 cm-es rétegének fellazításával megkönnyíti az utána következő tárcsasorok talajba hatolását. A másik újdonság a tekercsrugós tárcsalap-felfüggesztés. Ennek segítségével a tárcsalapok könnyebben, és mélyebben tudnak a talajba hatolni, javul a mélységtartásuk. Ezeket az előnyöket nemcsak a nagyobb szármaradványok esetében, hanem kötött talajokon magágy-előkészítéskor is ki tudjuk használni. A korábbi laprugós megoldás továbbra is a kínálat része maradt. Mindezen változtatások szükségessé tették a vázszerkezet átalakítását is, amely így még merevebb, robusztusabb lett.

Köckerling allrounder flatline

Köckerling Allrounder Flatline újdonságok

A Köckerling Allrounder Flatline az egész termelési ciklusban használható univerzális eszköz. A gép tavasszal alkalmas az őszi alapművelés elmunkálására, illetve a magágy elkészítésére is. Nyáron pedig a kalászosok tarlójának sekély tarlóhántását is képes elvégezni.
Újdonság a 6 gerendelyes felépítés az eddigi 4 helyett. Ennek köszönhetően a 6 m-es munkaszélességű gépen az eddigi 36 db kapa helyett 47 db található, amelynek következtében a 15-16,7 cm-es kapaosztás 13 cm-re változott. Így a gép a nagyobb mennyiségű szármaradványt is képes a talajjal összekeverni.
A gépen továbbra is megtalálható a hidraulikus Levelboard simító, de újdonságként megjelent egy késes aprítóhenger is a kínálatban. Ezt a hengert a hidraulikus simító helyére lehet felszerelni. Ez az opció szintén a nagyobb szármaradvány egyenletesebb eloszlatását szolgálja egy előzetes aprítás segítségével.

Köcskerling allrouder flatline

A KITE Zrt. kínálatában megtalálhatók továbbá a Köckerling Trio, Quadro, Vector szántóföldi kultivátorok teljes választéka, valamint a Köckerling Vitu és Ultima sűrűsoros vetőgépcsalád.

Érdemes tehát felkeresnie KITE gépértékesítőjét az előrendelési akció részleteiről és további feltételeiről.